logo

H Niantic έκανε επιτυχημένο τεράστιο Pokemon Go event (και αυτό είναι είδηση)

17/08/2017

Η Niantic τα είχε βρει σκούρα όταν είχε ξεκινήσει το Pokemon Go, πριν ένα χρόνο. Οι servers της αγκομαχούσαν από την πρωτοφανή τεράστια ζήτηση. Μέχρι να γίνει playable από τα εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον πλανήτη, περάσανε αρκετές βδομάδες.

Θα περίμενε κανείς ότι με την τεχνογνωσία που είχε μαζέψει τότε, θα τα κατάφερνε καλύτερα σε νέο peak. Όμως, τον προηγούμενο μήνα, στις 22 Ιουλίου, η εταιρεία έζησε ένα καταστροφικό event στο Σιγάγο. Εκεί είχαν μαζευτεί 20.000 περίπου gamers, αλλά κανένας δεν κατάφερε να παίξει, αφού τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας και οι servers της Niantic κατέρρευσαν.

Στην συνέχεια αναβλήθηκαν τα ανάλογα Ευρωπαϊκά events, που είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο σε event στην Ιαπωνία. 2 εκατομμύρια παίχτες μαζεύτηκαν την προηγούμενη βδομάδα στην Yokohama, για να πιάσουν 120 εκατομμύρια pokemons. Το event διήρκεσε 7 μέρες και όπως φάνηκε οι υπεύθυνοι έχουν μάθει πλέον. Ή απλά εκεί είναι Ιαπωνία και οι υποδομές καλύτερες. Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες είχαν ενημερωθεί και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. Ενώ και οι developers κάνανε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε οι servers να μπορέσουν να αντέξουν το peak.

Σειρά παίρνει η Ευρώπη να δοκιμαστεί. Θα τα καταφέρει ή θα γίνει του Σικάγου;

[πηγή: Gamespot] [image by: Niantic]

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed