logo

Ήταν δίκαιο, το έκανα πράξη

13/01/2018

Ήταν μακροχρόνιο αίτημα των… εκατομμυρίων χρηστών του Parrot Tunes. Το υποσχέθηκα στο προηγούμενο post, τώρα έγινε πράξη. Στις 28/12 υποσχόμαστε, στις 12/1 υλοποιούμε…

Είχα πει, λοιπόν, ότι στο επόμενο update πρέπει να δω την εμφάνιση της εφαρμογής. Οπότε, έκατσα και παρακολούθησα ένα μάθημα στο udemy για το bootstrap, ώστε να πάρω μια ιδέα. Να πω την αλήθεια με ψιλοτρόμαζε όλη η φάση. Δηλαδή το πως θα μετατρέψω το υπάρχον interface σε bootstrap. Η προηγούμενη δουλειά που είχα κάνει όμως στο CSS μου, που το είχα σπάσει σε κομμάτια και ακολουθούσα ένα μοντέλο, βοήθηκε πολύ. Ακόμη και στο να μπορέσω να κατανοήσω πιο εύκολα το πως δουλεύει το bootstrap.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπησα ήταν σε ένα σημείο που στο μάθημα χρησιμοποιούσε μια alpha έκδοση του bootstrap 4, ενώ εγώ χρησιμοποιώ την τρέχουσα beta. Κάτι που έπαιζε στην alpha, έχει αλλάξει στην beta κι εγώ προσπαθούσα να δω γιατί το παράδειγμα του μαθήματος δεν λειτουργεί σε μένα. Περισσότερο μπερδεύτηκα, γιατί για ώρες έψαχνα το σημείο στον δικό μου υπόλοιπο κώδικα, που υποτίθεται κάνει conflict με το bootstrap.

Το σημαντικότερο κομμάτι της εφαρμογής παίζει πλέον με bootstrap κι έχω ανεβάσει την έκδοση 0.17.0. Δηλαδή το βασικό layout και η βασική οθόνη. Απομένουν επιμέρους κομμάτια να αλλαχτούν, αλλά και να δω καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες εμφάνισης. Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον η εφαρμογή παίζει μια χαρά σε κινητό, όπως και σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης.

Στο πρόγραμμα έχω πλέον το να κάτσω να μάθω laravel και ίσως κάποιο JS framework, ώστε να αρχίσω να φτιάχνω 2 projects που έχω στο μυαλό.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed