logo

Επιστροφή στο Linux

03/08/2019

Μετά από πολλά χρόνια “αναγκάζομαι” να αφήσω το αγαπημένο μου Mac OS και να γυρίσω στα παλιά λημέρια του Linux.

Θεωρώ το Mac OS ότι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο σαν λειτουργικό. Για πολλά χρόνια είχα στήσει ένα hackintosh. Δυστυχώς όμως η Apple τα έχει σπάσει με την Nvidia και δεν βγαίνουν πλέον drivers. Έτσι έχω ξεμείνει 2 εκδόσεις του Mac OS πίσω και δεν φαίνεται καθόλου φως στον ορίζοντα.

Οπότε αργά ή γρήγορα θα έπρεπε να το εγκαταλείψω. Είχα εδώ και καιρό εγκαταστήσει σε έναν SSD και Ubuntu, για να δοκιμάσω πως μπορώ να τα βγάλω πέρα. Με τι μπορώ να εγκαταστήσω διάφορες εφαρμογές που χρησιμοποιούσα και πως μπορώ να την παλέψω χωρίς κάποια χαρακτηριστικά του Mac OS.

Με παίδεψε αρκετά για να βρω εναλλακτικές λύσεις. Με παίδεψε αρκετά και να κάνω το Ubuntu να κάτσει όσο γίνεται καλύτερα στο hardware μου. Στην αρχή μου φαίνονταν ότι χάνει πολύ σε επιδόσεις. Το Mac OS έμοιαζε να είναι πάρα πολύ πιο smooth, ενώ το Ubuntu είχε μια πολύ περίεργη αίσθηση, σαν να χάνει frames. Ακόμη και στην κίνηση του ποντικιού. Βρήκα τις λύσεις πάντως και όλα οκ τώρα.

Με το περιβάλλον του Ubuntu έτσι κι αλλιώς είμαι ήδη αρκετά εξοικειωμένος, αφού το χρησιμοποιώ στο laptop εδώ και χρόνια. Οπότε δεν άργησα πολύ να το συνηθίσω και στο desktop.

Πλέον, πάνω από μία βδομάδα χρησιμοποιώ μόνο το Ubuntu και το Mac OS κάποια στιγμή θα σβηστεί, αφού σιγουρευτώ ότι έχω πάρει τα πάντα από data.

Ένα έξτρα πλεονέκτημα του Linux που έπαιξε ρόλο στην απόφαση για αλλαγή, ήταν και το ότι πλέον παίζει σχεδόν τα πάντα από Windows games. Είτε μέσα από το Steam, είτε με Lutris. Πράγμα που με έκανε εδώ και καιρό να έχω σβήσει και την εγκατάσταση των Windows, που είχα για να μπαίνω να παίξω κανα game που και που.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed