logo

Το blog μεταφέρθηκε σε gridsome

27/12/2019

Όπως είχα πει και σε προηγούμενο ποστ, έκανα δοκιμές για μεταφορά του blog σε gridsome app. Δεν έχω τελειώσει με ότι έχω να κάνω, αλλά από σήμερα το blog έχει μεταφερθεί.

Κάποιο υλικό ενδέχεται να μην παίζει, όπως και links προς παλιά posts. Κακό αυτό, αλλά από την χειρότερη περίπτωση που εξέταζα (να κάνω γενικό reset), κάτι είναι κι αυτό.

Σκοπός δηλαδή ήταν να κάνω γενικό reset και στο περιεχόμενο του blog. Πλέον ασχολούμαι έτσι κι αλλιώς μόνο με τεχνολογικά θέματα. Αλλά αφού βρήκα τρόπο να έχω και τα παλιά posts, μπορούν να μείνουν, έτσι για την ιστορία.

Η θεματολογία από εδώ και πέρα θα είναι καθαρά τεχνολογική και ελπίζω να γράφω πιο συχνά.

Φυσικά το redesign συνεχίζεται και θέλει να μπουν μηχανισμοί που λείπουν, όπως η καταχώρηση σχόλιου. Αυτή την στιγμή μπορούν να φαίνονται μόνο τα παλιά. Στην αρχή πίστευα ότι δεν θα μπορώ καν να εμφανίσω σχόλια, αλλά βρήκα τελικά τον τρόπο.

Όλα τα posts είναι pre-rendered σε απλή HTML. Τα σχόλια λείπανε από αυτή την διαδικασία. Τελικά απλά καλώ το σχετικό wordpress API, όταν εμφανίζεται το post, και τραβάει και τα σχόλια που υπάρχουν (αν υπάρχουν). Εκτός αν βρω στο μέλλον καλύτερο τρόπο, να γίνονται και τα σχόλια build.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed