logo

Το GeForce Now κυκλοφόρησε επίσημα, χωρίς υποστήριξη Linux όμως

05/02/2020

To GeForce Now ήταν σε beta εδώ και καιρό. Είναι μια cloud υπηρεσία για gaming. Το παιχνίδι παίζει στον server και μπορείς να παίζεις, χωρίς να χρειάζεται να έχεις δυνατό hardware. Είναι αντίστοιχο με το Google Stadia.

Πλέον, η υπηρεσία είναι ανοιχτή για όλους επίσημα. Μπορεί να παίξει κανείς δωρεάν για μία ώρα, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στο να ξαναμπείς μετά την μία ώρα. Η κανονική συνδρομή (χωρίς περιορισμούς) θα είναι 5.5 euro τον μήνα (για 12μηνη εγγραφή), με τους 3 πρώτους να είναι δωρεάν. Αυτή είναι η προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για όσους εγγραφούν τώρα, σαν Founders membership. Για την συνέχεια δεν ανακοινώθηκε το κόστος.

Τα άσχημα νέα είναι ότι η υπηρεσία παίζει μόνο σε Windows, Mac OS και Android. Δεν υποστηρίζεται Linux και iOS. Και είναι περίεργο αυτό, αφού υποτίθεται έρχεται να καλύψει αυτούς που έχουν παλιό hardware. Και τι καλύτερο για το παλιό hardware από το να τρέχει Linux, μιας και είναι αδύνατο να τρέχει Windows. Ειδικά τώρα που τα Windows 7 ψόφησαν.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω κάποια αναφορά στο αν υπάρχει σχεδιασμός υποστήριξης για το μέλλον.

Το GeForce Now το είχα δοκιμάσει όταν ήταν σε beta, σε Mac OS. Αν έχεις καλή σύνδεση παίζει αρκετά καλά. Δεν κάνει για παιχνίδια όμως που θέλουν γρήγορες αντιδράσεις, όπως FPS games. Έπαιζα, για παράδειγμα, μια χαρά το NBA 2K, αλλά στο No Man’s Sky δεν μπορούσες να παίξεις (ειδικά στις αερομαχίες). Έστω και το ελάχιστο lag που έχει, είναι απαγορευτικό για τέτοια παιχνίδια. Αυτό όμως πριν πολύ καιρό. Ίσως τώρα να έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed