logo

Joplin: Η Open Source εναλλακτική για το Evernote

13/02/2020

To Joplin είναι μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική επιλογή για το Evernote ή άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Είναι δωρεάν και Open Source.

Υπάρχουν desktop clients για Windows, Mac OS και Linux, αλλά και για mobile (Android, iOS). Το φανταστικό είναι ότι υπάρχει και σε terminal!

Υποστηρίζεται φυσικά synchronization μεταξύ των διαφορετικών συσκευών, μέσω κάποιας cloud υπηρεσίας (π.χ. Dropbox, OneDrive, Nextcloud, WebDav) ή απλά σώζοντας τα αρχεία σε κάποιο network folder. Όλα τα δεδομένα (σημειώσεις, tags, metadata κτλ) σώζονται σε απλά text files. Δεν χρησιμοποιείται κάποια βάση δεδομένων.

Στα πολύ θετικά είναι επίσης, το ότι οι σημειώσεις γράφονται σε Markdown Format.

Μπορεί να γίνει import των δεδομένων σας από άλλες εφαρμογές (π.χ Evernote) μέσω των .enex αρχείων. Τέτοια αρχεία κάνουν export το Evernote και άλλες εφαρμογές. Import μπορεί να γίνει και από απλά Markdown αρχεία.

Προσωπικά χρησιμοποιώ μέχρι τώρα την web εφαρμογή που είχα φτιάξει εγώ. Αλλά τώρα λέω να μετακομίσω, αφού έχω παρατήσει και την ανάπτυξη του Bookmarks App. Πρέπει να φτιάξω όμως το export, ώστε να παράγω .enex αρχείο, για να κάνω import τα data μου στο Joplin. Το καλό είναι ότι κι εγώ Markdown format χρησιμοποιώ. Οπότε όλα θα φαίνονται όπως πρέπει.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed