logo

Σύστημα machine learning, μπορεί να διορθώνει παλιά άρθρα της Wikipedia

14/02/2020

Ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα σύστημα που μπορεί να ανιχνεύει και να ενημερώνει ασυνέπειες που υπάρχουν σε άρθρα της Wikipedia.

Παλιά άρθρα μπορεί να έχουν ξεπερασμένες και λανθασμένες αναφορές, όπως νούμερα, ημερομηνίες, ονόματα, τοποθεσίες κτλ. Μια πολύ δύσκολη εργασία για τους editors της Wikipedia. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα μπορεί να βελτιώσει πολύ τους χρόνους που χρειάζονται αυτές οι εργασίες.

Οι ερευνητές περιγράψανε ένα σύστημα που βρίσκει και διορθώνει συγκεκριμένες πληροφορίες σε φράσεις, διατηρώντας το σωστό συντακτικό.

Ο χρήστης του συστήματος δίνει σε ασύντακτη μορφή τις νέες πληροφορίες και το λογισμικό ψάχνει στην Wikipedia τα σχετικά άρθρα. Βρίσκει την πρόταση που πρέπει να ενημερωθεί και την αλλάζει ανάλογα. Στο μέλλον αυτή η διαδικασία μπορεί είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ψάχνοντας στο web για τις νέες πληροφορίες και αλλάζοντας τα σχετικά άρθρα.

Το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο των fake news και την επαλήθευση γεγονότων.

Το σύστημα δεν είναι βέβαια ακόμη έτοιμο, αφού προς το παρόν ο ανθρώπινος έλεγχος που γίνεται, δίνει βαθμολογία 4 στα 5 στις σωστές ενημερώσεις και 3.85 στο συντακτικό.

Πηγή: MIT News

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed