logo

Το ντοκιμαντέρ για το Vue

25/02/2020

O Evan You, κάνοντας κάποια μικρά προτζεκτάκια είχε κινήσει το ενδιαφέρον της Google. Έτσι άρχισε να δουλεύει εκεί, πάνω σε διάφορα πειραματικά projects, σε Javascript.

Επειδή δεν τον κάλυπταν οι υπάρχουσες βιβλιοθήκες και frameworks, άρχισε να φτιάχνει το vue για να καλύψει την προσωπική του ανάγκη. Ήθελε ένα framework πολύ πιο ευέλικτο από την Angular και την React.

Τον Ιούλιο του 2013 έκανε το πρώτο commit, ενώ το πρώτο release έγινε τον Φεβρουάριο του 2014. Πολύ σημαντική στιγμή στην εκτίναξη της δημοφιλίας του framework, ήταν το tweet του Taylor Otwell (δημιουργός του Laravel), που έλεγε ότι μαθαίνει Vue, γιατί είναι πιο εύκολο από την React.

Σύντομα το Vue έγινε πολύ διάσημο ειδικά στην Κίνα, λόγω και της καταγωγής του Evan You.

Πλέον το Vue είναι ένα από τα 3 επικρατέστερα frameworks στην Javascript και είναι πολύ κοντά στο release της τρίτης του έκδοσης.

Προσωπικά, άρχισα να χρησιμοποιώ το Vue, επειδή έγραφα ήδη σε Laravel και δένει πολύ ωραία με το Vue. Για να επιλέξω, είχα παρακολουθήσει πρώτα tutorials για Angular και React. Η Angular μου φάνηκε σαν “τέρας”, χωρίς ευελιξία. Η React δεν μου άρεσε στο πως γράφεται ο κώδικας. Αντίθετα το Vue μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πιο απλό πράγμα πολύ εύκολα, μέχρι ολόκληρες απαιτητικές εφαρμογές. Ενώ βρίσκω πολύ πιο καθαρό και ευχάριστο τον κώδικα που γράφεις.

Πλέον Laravel και Vue, πάνε ζευγάρι στις εφαρμογές που γράφω.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο ντοκιμαντέρ που βγήκε χθες από την Honeypot.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed