logo

Ένα περίεργο bug σε Gnome, με τον mouse cursor

20/07/2020

Με τα τελευταία updates που γίνανε στο σύστημα μου (Manjaro/Gnome), εμφάνισε ένα περίεργο bug. Εμφανίζει τον κέρσορα του ποντικιού μέσα σε ένα τετράγωνο και αφήνει σκουπίδια κινώντας τον. Σε έναν βαθμό μου το έκανε και πριν, αλλά το έκανε μόνο πάνω στο wallpaper, οπότε δεν ήταν πολύ ενοχλητικό. Από χθες μου το κάνει και πάνω σε όλες τις εφαρμογές.

Ο πρώτος τρόπος που βρήκα τυχαία, για να μην το κάνει, ήταν να παίζει ένα video ταυτόχρονα. Ή κάτι γενικά με γραφικά. Είναι σαν να αναγκάζεται σε αυτή την περίπτωση ο κέρσορας να χρησιμοποιεί openGL για να εμφανίζεται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν το κάνει και λειτουργεί προβληματικά.

Τελικά όμως βρήκα ότι φταίει το Zoom στα Universal Access του Gnome. Αν το απενεργοποιώ, είναι όλα ok με τον κέρσορα. Μπορώ να ζήσω προσωρινά χωρίς αυτό, αλλά είναι κάτι που χρησιμοποιώ συχνά.

Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι κάτι που εμφανίζεται σε Manjaro/Gnome ή γενικά στο Gnome. Αν μπορέσει κανείς να το αναπαράγει και σε διαφορετικό σύστημα, ας γράψει στα σχόλια. Και ακόμη περισσότερο αν έχει κανείς ιδέα πως θα λυθεί.

Υ.Γ: Το πρόβλημα εμφανίζεται και στο desktop μου και στο laptop. Ανεξαρτήτως επιλογής κάρτα γραφικών (π.χ. στο laptop το κάνει και με intel και με nvidia)

Εδώ είναι κι ένα video που δείχνει το bug.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed