logo

TZOKER App: Πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή σε Java

20/03/2022

Με την Java ήθελα πάντα να ασχοληθώ. Κάπου πήγαινα να πιάσω τα βασικά, αλλά πάντα τα παρατούσα, γιατί δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω και κάποιο project άμεσα.

Φέτος όμως έχω σχετικό μάθημα στο ΕΑΠ (ΠΛΗ24), οπότε ήταν ευκαιρία να ασχοληθώ κάπως πιο σοβαρά. Ειδικά η 3η εργασία που είχαμε, ήταν ότι πρέπει. Αυτή ήταν ομαδική (με 3 φοιτητές σε κάθε ομάδα) και είχαμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή που τραβάει δεδομένα από το API του ΟΠΑΠ, για το ΤΖΟΚΕΡ, και εμφανίζει διάφορα στατιστικά.

Το έργο υλοποιήθηκε με την μεθοδολογία του Scrum (άλλο ένα αντικείμενο που ήταν χρήσιμο να δω για πρώτη φορά στην πράξη) και πραγματοποιήθηκε σε 3 sprints (2 των 14 ημερών και 1 των 10 ημερών).

Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή στο github και να κατεβάσετε και το εκτελέσιμο για να το τρέξετε. Η βάση δεδομένων είναι embedded, οπότε δεν χρειάζεται τίποτα έξτρα για την εκτέλεση. Απλά θα δημιουργηθεί ένα folder που θα περιέχει την βάση δεδομένων.

Η λογική της εφαρμογής είναι ότι πρώτα κατεβάζεις όσα δεδομένα θες (από κάποιος εύρος ημερομηνιών), στην επιλογή “Διαχείριση δεδομένων“, και τα καταχωρείς στην βάση. Μετά έχεις επιλογές για εμφάνιση διάφορων στατιστικών, με βάση αυτά που έχουν καταχωρηθεί.

Επειδή μου άρεσε πολύ τελικά η Java, επόμενο βήμα είναι να ασχοληθώ με Spring Boot και μάλλον να παρατήσω τελείως την PHP. Οπότε με ψήνει, είτε να ξαναγράψω το backend του Dentist App σε Java (και να την ξαναπροωθήσω), είτε να κάνω το Parrot Tunes από την αρχή. Ή μπορεί και κάποια άλλη ιδέα. Θα δείξει.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed