logo

Pocket Parser (utility): Άντληση όλων των bookmarks από το Pocket

28/03/2022

Συνεχίζω να παίζω με διάφορα στην Java. Αυτή την φορά ήθελα να φτιάξω ένα εργαλειάκι για να αντλώ όλα τα bookmarks που έχω στο Pocket. Σκέτα τα url όμως. Το χρησιμοποιώ κυρίως για να προσθέτω βίντεο (συνήθως μουσικά) από youtube και κάποια στιγμή που μαζεύονται πολλά, τα ρίχνω μαζικά στον browser, να τα δω. Το pocket δεν σε βοηθάει να ανοίξεις πολλά ταυτόχρονα. Ακόμη κι ένα – ένα να το ανοίγεις και μετά να το σβήνεις, είναι πολύ κουραστικό (με πολλές κινήσεις).

Το εργαλειάκι, λοιπόν, κάνει ακριβώς αυτό. Συνδέεται στο account σου στο Pocket και τραβάει όλα τα bookmarks, εμφανίζοντας σκέτα τα url. Μετά έχεις και την επιλογή να τα σβήσεις.

Για να κάνω όλη την δουλειά, χρησιμοποιώ το API που δίνει το Pocket. Καταρχήν κάνω το authentication χρησιμοποιώντας το OAuth 2.0. (σου ανοίγει παραθυράκι με το site του Pocket, για να κάνεις login και να πάρεις τα κατάλληλα δικαιώματα). Στην συνέχεια γίνεται το fetching των bookmarks και η εμφάνιση τους. Αν πατήσεις Delete, κάνει την ανάλογη κλήση στο API για διαγραφή όλων.

Σε μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση που ανέβασα (και μπορείτε να κατεβάσετε το εκτελέσιμο αρχείο .jar) κάνει όλη την δουλειά ήδη. Απλώς τώρα θέλει δουλίτσα στο interface, γιατί είναι πολύ χύμα. Του λείπουν κάποιοι αυτοματισμοί, για παράδειγμα.

Ενώ και ο κώδικας από κάτω είναι ακόμη πολύ χύμα και δοκιμαστικός. Θέλει βελτίωση και να γίνονται και οι διάφοροι έλεγχοι σε περιπτώσεις αποτυχίας. Όπως και διάφορα validations.

Το εργαλειάκι έχει γραφτεί σε Java 15 και χρησιμοποιώ JavaFX για το περιβάλλον. Επίσης δοκιμάζω το Maven για τον χειρισμό των διάφορων dependencies.

Μπορείτε να δείτε τον κώδικα του Pocket Parser και να κατεβάσετε το αρχείο .jar από εδώ. (Απαιτεί τουλάχιστον την έκδοση 15 της Java στο PC σας)

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed