Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό το blog έχει στηθεί με Gridsome/Vue. Χτίζει ένα στατικό site, τραβώντας τα posts από το WordPress.
Χρησιμοποιώ το Gridsome που κάνει ένα αρχικό στήσιμο του απαραίτητου κώδικα, συν κάποια έξτρα έτοιμα plugins για RSS feed, sitemap κτλ. Τέλος, έχω γράψει κάποιον κώδικα για να τραβάει και τα σχόλια ή για να αφήσει κάποιος σχόλιο. Επίσης για να κάνεις embed google adsense ή google search. Και σε όλα αυτά έχω φτιάξει και λίγο το styling.
Ταυτόχρονα το έχω κάνει να είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο με τα settings που θέλει ο καθένας.
Ο κώδικας, μαζί με τις βασικές οδηγίες εγκατάστασης, βρίσκεται εδώ. Κάποια στιγμή θα γράψω και πιο αναλυτικό post και μάλλον θα φτιάξω και video tutorial που θα πιάνει γενικότερα το θέμα του Gridsome και του Vue.
Όχι. Αυτή την φορά δεν χρειάζεται να κάνετε copy-paste ένα δακρύβρεχτο φαντασιόπληκτο κείμενο (που έγραψε ο Μπάμπης ο Σουγιάς) για να σταματήσετε τον Ζούκεμπεργκ να βλέπει τις προσωπικές φωτογραφίες σας, που ανεβάζετε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Αυτή την φορά μπορείτε στα αλήθεια, με ένα setting, να περιορίσετε τα data που μαζεύει το Facebook από τρίτες εφαρμογές και υπηρεσίες. π..χ κάνοντας μια αγορά σε ένα site, μπορεί να σταλεί αυτή η δραστηριότητα στο Facebook. Μετά αυτό θα σας εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις.
Πηγαίνοντας εδώ, στις ρυθμίσεις του Facebook, μπορείτε να δείτε τα data που έχει μαζέψει ήδη από τρίτους, για τον λογαριασμό σας. Έχετε την επιλογή να καθαρίσετε όλο αυτό το ιστορικό και στην συνέχεια να απενεργοποιήσετε την μελλοντική καταγραφή. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας στην επιλογή “Manage Future Activity” και επιλέγοντας να γίνει off.
To Facebook θα συνεχίσει να λαμβάνει αυτή την δραστηριότητα, αλλά πλέον θα είναι ανώνυμη και δεν θα συνδέεται με τον λογαριασμό σας.
Δεν νομίζω να έχετε βαρεθεί ακόμη από τις συνεχείς προσπάθειες της Google να φτιάξει μία εφαρμογή για messaging. Έχει γίνει ανέκδοτο όλη αυτή η φάση που φτιάχνει μία εφαρμογή και μετά από… μερικούς μήνες το μετανιώνει και πάει για άλλη. Την μία όλα ξεχωριστά, την άλλη όλα μαζί ενοποιημένα, την άλλη κάποια μαζί, κάποια χώρια κοκ.
Ε, ήρθε η στιγμή για νέες περιπέτειες. Οι εφαρμογές τύπου Slack είναι το σημερινό trend. Slack, Discord, Microsoft Teams, είναι από τους μεγάλους που παίζουν σε αυτό το επίπεδο ήδη. Το Remote Working είναι μεγάλο παιχνίδι για το μέλλον, για να μείνει έξω από αυτό η Google, που έτσι κι αλλιώς έχει πλήθος εφαρμογών για αυτή την δουλειά.
Όπως φαίνεται σκοπεύει να τα ενοποιήσει όλα σε μια νέα εφαρμογή για επιχειρήσεις. Θα είναι μέρος της G Suite που τρέχει η Google Cloud Team.
Μένει να δούμε τώρα, πως θα πάει και αυτή η προσπάθεια και πόσο θα κρατήσει μέχρι να θανατωθεί και αυτή, για να πάρει την θέση της μια άλλη…
Πηγή: Engadget