Σε άρθρο του στο The Verge, o Dieter Bohn λέει ότι ο νέος πόλεμος των browsers έχει να κάνει με το privacy.
Εγώ θα έλεγα ότι οι browsers μια δουλειά έχουν να κάνουν τώρα. Να διορθώσουν το χαλασμένο internet. Το web πρέπει να εφευρεθεί από την αρχή, γιατί έχει γίνει ένα τοξικό περιβάλλον. Tracking, άναρχες διαφημίσεις, pop ups, notifications, sites που δεν διαβάζονται, είναι απίστευτα βαριά κτλ. Τα πάντα στην υπερβολή τους.
Κι έρχονται οι browsers, με την βοήθεια και διάφορων plugins, να πρέπει να διορθώσουν αυτό το χάος. Να βοηθήσουν τον χρήστη να μπορέσει να διαβάσει το περιεχόμενο που θέλει, χωρίς χίλιες δυο άλλες άσχετες βλακείες να πετάγονται τρεις και λίγο.
Να ξαναγίνει το περιεχόμενο, ο βασιλιάς του web.
Όπως θα προσέξετε, κάτω από το post υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αφήσετε το σχόλιο σας.
Με παίδεψε αρκετά αυτό, γιατί έπρεπε να σετάρω το wordpress, για να δουλεύει με JWT authentication, ώστε να μπορεί να γίνει post ενός comment μέσω του wordpress API. Αυτό έγινε τελικά χρησιμοποιώντας το JWT plugin.
Στην συνέχεια έγραψα το κατάλληλο Vue component, για να υλοποιεί όλη την διαδικασία.
Όλη η φάση του blog, χρησιμοποιώντας Gridsome για το frontend και wordpress API για backend, θα ανέβει σύντομα public στο github μου. Οπότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κώδικα όποιος θέλει.
Ακόμη μία streaming υπηρεσία ανακοινώθηκε από το NBC (Peacock), που έρχεται να κάνει παρέα σε Netflix, Hulu, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime, HBO Max κτλ.
Κάθε μαγαζί και μαγαζάκι ανοίγει steaming υπηρεσία και ζητάει την συνδρομή μας. Μπορείς να προσθέσεις και τις αντίστοιχες στην μουσική. Βάλε και μισό κιλό cloud υπηρεσίες και… είσαι μια χαρά.
Το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να μείνουν μόνο 2-3 από αυτές, αφού οι περισσότερες θα πατώσουν. Αλλά ο χρήστης αυτή την στιγμή για να μπορεί να δει ότι τον ενδιαφέρει, θα πρέπει να δίνει μία περιουσία σε πολλαπλές υπηρεσίες.
Κάπου εδώ μάλλον θα ψαρέψει η πειρατεία, που τρίβει τα χέρια της.
Μια λύση, μάλλον θα είναι η εγγραφή σε μια υπηρεσία για έναν μήνα, μαραθώνιος με ότι θέλει να δει κάποιος άμεσα, διαγραφή από την υπηρεσία και εγγραφή στην επόμενη, τον επόμενο μήνα κοκ
Βέβαια, εδώ στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, αφού μόνο το Netflix έχει ουσιαστική υποστήριξη προς το παρόν.