Τον προηγούμενο Μάρτιο επιβλήθηκε πρόστιμο από την ΕΕ στην Google, 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για μονοπωλιακές πρακτικές. Συγκεκριμένα για την εμφάνιση στο Android, της search engine της εταιρείας και του Chrome.
Από 1 Μαρτίου στο Android, θα εμφανίζεται οθόνη για επιλογή της search engine που θα θέλει ο χρήστης να χρησιμοποιεί.
Η σειρά εμφάνισης των search engines θα διαφέρει από χώρα σε χώρα της ΕΕ και θα εξαρτάται από πλειστηριασμό που θα κάνει η Google, κάθε 4 μήνες. Οι providers θα πληρώνουν στην Google για κάθε χρήστη που επιλέγει την search engine τους. Αυτός που δίνει τα περισσότερα θα εμφανίζεται πρώτος.
Φυσικά αυτό δεν αρέσει στους providers, που κατηγορούν την Google ότι εκμεταλλεύεται την μονοπωλιακή της θέση, χρεώνοντας απλά για να εμφανίσει εναλλακτικές επιλογές.
Πηγή:
Το Twitter μπορεί να γίνει πολύ τοξικό μερικές φορές. Στην προσπάθεια να περιοριστεί αυτό, έρχονται αλλαγές στον τρόπο που θα μπορεί να κάνει κάποιος reply.
Ο χρήστης θα μπορεί να δίνει δικαιώματα για το ποιοι θα μπορούν να κάνουν reply σε ένα tweet. π.χ. Global, Group (άτομα που παρακολουθείς ή κάνεις mention), Panel (άτομα που κάνεις mention), No replies.
Παρ’ όλα αυτά παραμένει το πρόβλημα, αφού κάποιος θα μπορεί να κάνει quote ένα tweet σου. Οπότε πάλι δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο.
Χθες ο Taylor Otwell έκανε ένα tweet, όπου ανακοίνωσε ένα νέο open source προτζεκτάκι του. Αυτό θα είναι ένα authentication package για SPA και άλλες εφαρμογές που χρειάζονται ένα απλό access. Όπως λέει, δεν θα έχει να κάνει με OAuth όπως το Laravel Passport.
Προσωπικά, χρησιμοποιώ μέχρι τώρα το Passport, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζομαι, όλα τα μπιχλιμπίδια που έχει το OAuth. Περιμένω να δω το Airlock, αν όντως απλοποιεί ακόμη περισσότερο τα πράγματα.