Φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Αμβέρσας (Guy Fierens, Stijn Huys, Jasper Slaets), δημιούργησαν ένα ρομποτικό χέρι που μεταφράζει γράμματα και αριθμούς στη νοηματική. Προς το παρόν κάνει μόνο αυτό, ενώ στο μέλλον στόχος είναι να μπει και δεύτερο χέρι, αλλά και κεφάλι για τις εκφράσεις του προσώπου, ώστε να είναι πλήρης η μετάφραση.
Το ASLAN (Antwerp’s Sign Language Actuating Node), είναι κατασκευασμένο από 25 ξεχωριστά κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί με 3d printer και 16 σερβομηχανισμούς ελεγχόμενους από arduino boards. Επίσης θα υπάρχει κάμερα που θα αναγνωρίζει τις χειρονομίες του ρομπότ.
Σκοπός του ρομπότ είναι η παροχή μετάφρασης, όποτε δεν είναι εφικτό να υπάρχει άνθρωπος-μεταφραστής. Σε σχολικές αίθουσες, δικαστήρια, στο σπίτι κτλ Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εκπαίδευση ανθρώπων στην νοηματική.
[πηγή: TechCrunch]
Στην Κίνα υπάρχει τα τελευταία χρόνια τεράστια αύξηση δικαστικών υποθέσεων ηλεκτρονικού εμπορίου (600 το 2013, 10.000 το 2016). Γι’ αυτό τον λόγο ιδρύθηκε ειδικό δικαστήριο για τέτοιες υποθέσεις.
Η έδρα του δικαστήριου είναι στην Hangzhou, που θεωρείται η πρωτεύουσα του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου βρίσκεται η έδρα της Alibaba και άλλες παρόμοιες μεγάλες εταιρείες.
Οι υποθέσεις θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά και θα δικάζονται και μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτές θα αφορούν διαφορές σε ηλεκτρονικές αγορές, παραβιάσεις copyright, παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων μέσω internet, διαφορές για τα domain names κτλ
[πηγή: ChinaLawBlog]
Φαντάσου αντί για περιστέρια στις δικές μας πόλεις, να είχαμε φαλακρούς αετούς. Κάποιοι όμως δεν το φαντάζονται απλά, αλλά το ζουν. Σε μια μικρή πόλη σε νησί της Αλάσκας, την Αναλάσκα, οι συμπαθητικοί αετοί έχουν… ξεφύγει λίγο.
Ο φαλακρός αετός είναι προστατευόμενο είδος και εθνικό πτηνό των ΗΠΑ. Στην συγκεκριμένη περιοχή επειδή υπάρχει και πολύ μεγάλο λιμάνι για αλιευτικά, είναι πόλος έλξης για τους αετούς, που βρίσκουν ευκαιρία να κλέψουν κανα ψαράκι. Πολύ… χαίρονται και στην γειτονική χωματερή.
Μέσα στην πόλη κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και αρκετές φορές μπορούν να είναι κίνδυνος για τους κατοίκους, αν νιώσουν ότι απειλούνται ή δουν κάτι ενδιαφέρον και θέλουν το αρπάξουν. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι φαίνεται να το απολαμβάνουν και να έχουν προσαρμοστεί στην ιδιαιτερότητα αυτή. Με τις κουτσουλιές δεν νομίζω πάντως…
Εμείς περιμένουμε πάντως ένα remake της γνωστής ταινίας του Alfred Hitchcock, εμπνευσμένο από την Αναλάσκα.
Δείτε ένα mini ντοκιμαντέρ για το θέμα, όπως και ένα βίντεο με επιδρομή σε φορτηγάκι που είχε ψάρια.