Στις αναπτυσσόμενες χώρες εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες (π.χ. Μαλάρια), γιατί δεν υπάρχει οι οικονομική δυνατότητα να γίνει η διάγνωση.
Ο Manu Prakash είναι ένας Φυσικός που εργάζεται σαν βοηθός καθηγητή Βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Κατασκεύασε ένα μικροσκόπιο από χαρτί το οποίο αναδιπλώνεται σαν κάτι χάρτινες κατασκευές που φτιάχναμε μικροί. Κάθε μικροσκόπιο είναι εξειδικευμένο για να γίνεται διάγνωση σε συγκεκριμένες ασθένειες.
Το κόστος αυτού το μικροσκόπιου είναι περίπου 50 cents. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση της συσκευής.
Πηγή: TED
Ο Sundar Pichai, υπεύθυνος για το Android, ανακοίνωσε σε συζήτηση του συνεδρίου SXSW, ότι σε 2 βδομάδες θα κυκλοφορήσει ειδικό Android SDK (Software development kit) για προγραμματιστές που θέλουν δημιουργήσουν εφαρμογές για wearable συσκευές (Google Glass, Smartwatch, Fitness Devices κτλ).
Στόχος της Google είναι να γίνει το Android ένα λειτουργικό για τα πάντα, πέρα από τα SmartPhones και τα Tablets. Ένα λειτουργικό για όλες τις οθόνες.
Η εταιρεία, σύμφωνα με φήμες, προβλέπεται σύντομα να ανακοινώσει το δικό της SmartWatch, το οποίο κατασκευάζει σε συνεργασία με την LG.
Πηγή: cnet
Το BitTorrent είναι μια τεχνολογία για διαμοιρασμό μεγάλων αρχείων. Φυσικά αυτά τα αρχεία μπορεί να είναι απολύτως νόμιμα, αλλά μπορεί να είναι και παράνομα. Καλώς ή κακώς αυτή η τεχνολογία έχει συνδεθεί με την πειρατική δραστηριότητα. Για παράνομο διαμοιρασμό μουσικής, ταινιών κτλ.
Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν VPN για να κρατήσουν την ανωνυμία τους στο δίκτυο. Και φυσικά πολλοί τα χρησιμοποιούν και για διαμοιρασμό πειρατικού υλικού μέσω BtTorrent.
Οι Αμερικάνικοι πάροχοι internet με την σειρά τους προωθούν, στους παρόχους VPN, παράπονα για καταπάτηση του νόμου DMCA (Digital Millennium Copyright Act), για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι πάροχοι VPN δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτά, αφού θεωρητικά δεν καταγράφουν τίποτα, αλλά παρ’ όλα αυτά οι πάροχοι internet μερικές φορές ρίχνουν τους servers.
Έτσι κάποιοι πάροχοι VPN για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο κόβουν τα πακέτα του BitTorrent, στους servers τους που βρίσκονται σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Μια άλλη αιτία είναι και η μεγάλη κίνηση που προκαλεί στα δίκτυα το BitTorrent.
Πηγή: TorrentFreak