Γραφείο ευρέσεως εργασίας στην Στοκχόλμη έστειλε mail σε 61.000 ανέργους για επικείμενες προσλήψεις. Το mail προορίζονταν κανονικά μόνο για 1.000 άτομα, αλλά κάτι πήγε λάθος στην ηλεκτρονική λίστα ενημέρωσης της υπηρεσίας κι έτσι στάλθηκε σε όλους τους εγγεγραμένους ανέργους της πόλης.
Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια τεράστια ουρά έξω από το γραφείο, αφού εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα για να περάσουν από συνέντευξη για την δουλειά.
Πηγή: 902.gr
Οι δύο μεγαλύτεροι πωλητές σπόρων στον κόσμο, η Monsanto και η DuPont, συγκεντρώνουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων (Big Data) από τους αγρότες με λεπτομερή στοιχεία, με αντάλλαγμα λεπτομερείς οδηγίες για την σπορά. Οι αγρότες χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μπορούν να βρούνε λύσεις για θέματα όπως το καταλληλότερο έδαφος για τους καταλληλότερους σπόρους, η ποσότητα λιπάσματος που απαιτείται ή η βέλτιστη πυκνότητα για την σπορά.
Ειδικά οι μικροί αγρότες στις ΗΠΑ όμως, ανησυχούν για τον βαθμό της εξάρτησης από πολυεθνικά μονοπώλια. Εξαρτιόνται πάρα πολύ από αλγόριθμους και ipads που αυτοματοποιούν την σπορά και τα δεδομένα τους συγκεντρώνονται πολύ εύκολα από τις εταιρείες. Σε περιπτώσεις υπογράφουν μέχρι και συμβάσεις για την απευθείας μετάδοση δεδομένων από τα γεωργικά μηχανήματα τους, στην DuPont και την Dow Chemical.
Η χρήση αυτής της τεχνολογίας όμως μπορεί να γίνει οικονομικά δυσβάσταχτη για τους μικρούς αγρότες και να τους αναγκάσει να σταματήσουν από τα χωράφια τους.
Επίσης υπάρχει φόβος οι υπηρεσίες δεδομένων να χρησιμοποιηθούν από τα μονοπώλια ώστε να πείσουν τους αγρότες να φυτεύουν περισσότερο και άρα να αναγκάζονται να αγοράζουν περισσότερους σπόρους.
Τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενημερώνουν και τα χρηματιστήρια ώστε να προβλέπονται και να διαμορφώνονται οι τιμές εις βάρος των αγροτών.
Πηγή: The Verge
Το ίδρυμα OpenID ανακοίνωσε ένα νέο πρωτόκολλο για την πιστοποίηση χρηστών (για εισαγωγή τους σε διάφορες δικτυακές και mobile υπηρεσίες). Το OpenID Connect θα έχει την υποστήριξη των Google, Microsoft, Salesforce, Deutsche Telekom και άλλων εταιρειών.
Με το πρωτόκολλο αυτό οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εύκολες διαδικασίες εισόδου στις εφαρμογές τους, αναθέτοντας την σύνδεση και επαλήθευση της ταυτότητας, σε εταιρείες όπως η Google ή το Microsoft. Δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι τους κωδικούς πρόσβασης. Αυτό σημαίνει πως οι προγραμματιστές δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν οι ίδιοι για την ασφάλεια της διαδικασίας εισόδου.
Αντίθετα με τις προηγούμενες εκδόσεις του OpenID, το OpenID Connect θα χρησιμοποιεί το OAuth (ανοιχτό πρότυπο για χορήγηση άδειας εισόδου σε εφαρμογές). Η προηγούμενη έκδοση χρησιμοποιούσε XML και ένα σχήμα προσαρμοσμένου μηνύματος υπογραφής, αλλά ήταν δύσκολο για τους προγραμματιστές να το υλοποιήσουν. Η νέα έκδοση είναι βασισμένη στο OAuth 2.0 που διαχειρίζεται ασφαλείς συνδέσεις και ανταλλαγές δεδομένων.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος OpenID, Nat Sakimura, σημειώνει ότι το OAuth είναι ένα “πρωτόκολλο χορήγησης πρόσβασης”, αλλά αυτό δεν έχει καμία έννοια ταυτότητας. Το Facebook χρησιμοποιεί παρόμοια μέθοδο.
Οι περισσότεροι προγραμματιστές είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση του OAuth. Το νέο πρωτόκολλο βασίζεται σε τεχνολογίες που πιθανόν χρησιμοποιούν ήδη στις εφαρμογές τους για να χρησιμοποιήσουν διάφορα API. Οπότε θα τους είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσουν το OpenID Connect. O Group Product Manager for Identity της Google, Eric Sachs, δήλωσε ότι η Google θα ρίξει όλο το βάρος στο πρότυπο και θα το υποστηρίξει στις βιβλιοθήκες εισόδου του Google+, για παράδειγμα.
Η Google θα ενοποιήσει όλες τις διαδικασίες σύνδεσης της πάνω στο πρότυπο OpenID Connect και θα σταματήσει την υποστήριξη για τις προηγούμενες εκδόσεις του OpenID κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Ταυτόχρονα την προηγούμενη βδομάδα, η GSMA (ένωση με πάνω 800 φορείς κινητής τηλεφωνίας) στην Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, παρουσίασε το Mobile Connect. Μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια σε online υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το λογαριασμό του κινητού τους για έλεγχο ταυτότητας. Το OpenID Connect, πιστεύεται, ότι μπορεί να είναι το πρότυπο για διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφόρων φορέων.
Πηγή: Techcrunch