# error ? {gr}

Ο παλιός είναι αλλιώς…

Χθες ήταν άσχημη μέρα. Ήταν η καταραμένη μέρα που ήθελα να αργήσει όσο γίνεται περισσότερο. Βγήκε νέος iMac. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο δικός μου θεωρείται παλιός… κλάψ λυγμ!!! Άτιμη κενωνία…

Μεγάλη λιχουδιά το, επιτέλους, νέο mac mini… Αν είχα σαλόνι, θα το λιγουρευόμουν… Προς το παρόν όμως λιγουρεύομαι ένα macbook που μου είναι απαραίτητο. Δεν την παλεύω χωρίς laptop.

Και φυσικά κάπου καλά κρυμμένο στα όνειρα μου, ένα mac pro.

04/03/2009 Τεχνολογία , , , , ,
15 to “Ο παλιός είναι αλλιώς…”
 1. thrassvas says...

  Τουλάχιστον εγώ τον εχω και κανα χρονο τον imac …εσυ βρε παιδι φρέσκο πραμα σχεδόν.

 2. Rocean says...

  Εσύ νομίζω είσαι ήδη παλιά… Αν δεν κάνω λάθος έχει βγει μια αναβαθμισούλα από τότε που το πήρες…

 3. thrassvas says...

  αυτό λέω είμαι ήδη παλια έτσι κι αλλιώς. Εσένα ήταν νεογνό σχεδόν.

 4. compasso says...

  ήταν ανακοινωμένο όμως ότι θα κυκλοφορήσει κάπου τώρα, οπότε μη ψάχνεις δικαιλογίες 😛
  Οι τιμές παραμένουν στο θεό πάντως.

 5. make love not work says...

  δηλαδή θες να μου πείς ότι με την αρχική τιμή των 1199 δολαρίων έχεις διπύρινο επεξεργαστή και την «γρήγορη» 9400 της nvidia, 2gb μνήμη και 320gb δίσκο (και 20άρα οθόνη). Και χαίρεσαι?
  Με τα ίδια λεφτά έχεις 4πύρηνο πιο γρήγορη κάρτα γραφικών, περισσότερη μνήμη, μεγαλύτερο σκληρό, και ίσως και μεγαλύτερη οθόνη, πετάς επάνω το Leopard (που τα σπάει σαν λειτουργικό) και κάνεις και κάτι που λέγεται ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ όποτε χρειάζεται (δεν περιμένεις το νέο mac).

 6. Rocean says...

  Καλά… βρες αντίστοιχο pc με ποιότητα και στυλ imac και βλέπουμε… Ότι μπορείς να φτιάξεις τούμπανα pc με τα ίδια και με λιγότερα λεφτά το ξέρω… imac δεν φτιάχνεις… Επίσης δεν έχω καμιά όρεξη να παίζω με hackintosh… Θέλω ένα μηχάνημα που να παίζει και όχι να ψάχνω συνέχεια πως θα παίξει… Επίσης δεν μ’ ενδιαφέρουν οι αναβαθμίσεις… Ποτέ δεν έφτιαχνα… Ούτε όταν είχα pc…

 7. make love not work says...

  Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει το στυλ τόσο, πάντως ας βάλουμε με ίδιο πρόγραμμα ένα pc και ένα mac ίδιας αξίας, να κάνουν render (πχ από premiere CS3) το pc θα είναι πιο γρήγορο.
  Επίσης όταν η mac έβγαζε όντως κάτι διαφορετικό τότε άξιζε να πας προς τα εκεί. Τώρα πλέον βγάζει Χ86 αρχιτεκτονική οπότε είναι σαν να πουλάει ένα υπερτιμημένο pc.

 8. Rocean says...

  Το στυλ δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς. Δηλαδή το ότι έχεις ένα κομπιούτερ που όλα είναι μέσα σε μια οθόνη δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς. Ούτε φυσικά το ότι το mac mini είναι έτσι όπως είναι, είναι θέμα ομορφιάς. Οπότε ναι. Μ’ ενδιαφέρει αυτό το στυλ. Όπως μ’ ενδιαφέρει που είναι εντελώς αθόρυβα. (αλήθεια… πόσο θα σου κοστίσει για να φτιάξεις ένα εντελώς αθόρυβο pc?) Όπως μ’ ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευής.

  Τώρα για τις επιδόσεις. Για μένα δεν είναι το απόλυτο κριτήριο. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι τρελές επιδόσεις. Ούτε games παίζω, ούτε 3d ταινίες φτιάχνω. Ναι. Κάνω κανά movie editing που και που. Και το κάνω μια χαρά για τις προσωπικές μου ανάγκες. Θα μπορούσε το encoding να γίνονταν πιο γρήγορα με κάποιο pc? Ναι. Αλλα δεν είναι το θέμα μόνο εκεί. Το βασικό είναι πως το κάνεις.

  Είναι το γενικότερο user experience… Το λειτουργικό. Τα προγράμματα που έχει στο mac os.

  Αν κάποια μέρα το mac OS ανοιχτεί και τρέχει κανονικά στα PC (όπως παίζει στα mac… απλά να παίζει δηλαδή) να δω και αυτή την λύση. Λύσεις hackintosh με αφήνουν εντελώς αδιάφορο.

  Προτιμώ τα mac γιατί σου προσφέρουν όλο το πακέτο. Είναι μηχανήματα που έχουν φτιαχτεί για το καλύτερο λειτουργικό που υπάρχει αυτή την στιγμή, το οποίο έχει φτιαχτεί για τα συγκεκριμένα μηχανήματα. To οποίο σημαίνει 0 προβλήματα. Δεν ασχολούμαι ποτέ με το λειτουργικό. Να σετάρω συσκευές, μπιχλιμπίδια, να διορθώσω κτλ. Έχω κουραστεί από αυτά…

  Και τέλος έχω ένα λειτουργικό που εκμεταλεύεται στο φουλ το μηχάνημα μου και όχι ένα λειτουργικό που με κάθε του νέα έκδοση θα πρέπει να αγοράζω και καινούργιο pc. Ούτε φυσικά ξοδεύω τις επιδόσεις του τούμπανο-pc μου για να τρέχω μόνο και μόνο το λειτουργικό.

  Κάνω την σύγκριση με τα windows γιατί αυτά είναι δυστυχώς το μόνο ουσιαστικό εναλλακτικό του mac OS. To linux θέλει πολύ δουλειά ακόμη σε επίπεδο ποσότητας και κυρίως ποιότητας εφαρμογών.

 9. Rocean says...

  Μια συμπλήρωση…

  Για μένα υπάρχουν 3 λύσεις αυτή την στιγμή.

  1. Παίρνεις ένα τουμπανο-pc και τρέχεις windows
  2. Παίρνεις ένα τούμπανο-pc και τρέχεις linux
  3. Παίρνεις ένα mac

  Την επιλογή 1 την απορρίπτω με την μία γιατί σιχαίνομαι τα windows.

  Την επιλογή 2 την απορρίπτω γιατί δεν χρειάζεσαι τούμπανο-pc για να κάνεις την χρήση που θα κάνεις στο linux.

  Επιλέγω την 3 για να κάνω την δουλειά μου ολοκληρωμένα και χωρίς προβλήματα.

 10. compasso says...

  υπάρχουν κα ιχειρότερα… Εμένα μόλις προσγειώθηκε στο γραφείο μου ένας imac. Σχετικά παλιός 2,16 γκιγκα αλλα με λειτουργιικό το 10.4.8 που απ ότι κατάλαβα θεωρείται πολύ παλιό αυτή τη στιγμή. Ο υπολογιστής εντωμεταξύ είναι της κοπέλας μου… ξέρω άλλες αφήνουν οδοντόβουρτσες και άλλες αφήνουν imac. Τσάμπα κιόλας από τηνν εταιρεία που δουλεύει μας ήρθε κουτί… που χαλάει όμως το πράγμα? Ο προηγούμενος χρήστης του, έχει βάλει κωδικούς και δε μπορείς να κάνεις τπτ αν δε βάλεις κωδικό. Ούτε ένα απλό install ρε παιδί μου. Τπτ. Ούτε τα ΑΪ τιουνς δε μπορώ να βάλω. Το έψαξε η κοπέλα μου εντωμεταξύ στην εταιρεία, κανείς ιδέα… Ούτε ποιος τον είχε πριν δε ξέρουν. Όποτε τι μας έμεινε? Ένας πανέμορφος και πανάκριβος web browser.
  τελευταία ελπίδα να επικοινωνήσουμε με την apple αλλά δε βλέπω φως. Γι αυτό σου λέω, υπάρχουν και χειρότερα από το ο Αϊ Μακ σου να είναι προηγούμενο μοντέλο. Μπορεί να είναι απλά άχρηστος…

  ΥΓ πως μπαίνει η άνω κάτω τελεία ρε παιδί μου? Α και ποια είναι η συντόμευση για να αλλάζεις γλώσσα?

 11. Rocean says...

  Είναι απλά τα πράγματα… Βρίσκεις ένα dvdάκι με το leopard και το κάνεις εγκατάσταση από την αρχή.

 12. compasso says...

  αυτό συνεπάγεται ότι χάνεις κ όλα τα προγράμματα που έχει μέσα? Κ που το βρίσκεις το dvdaki αν επιτρέπεται?

 13. Rocean says...

  Ε δεν νομίζω πως θα χάσεις και κανα φοβερό πρόγραμμα… Βρίσκονται όλα εύκολα… Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να κάνεις μια clean εγκατάσταση… Τώρα… που θα βρεις το dvdάκι…??? Οφισιαλι σπικινγκ, το αγοράζεις… 🙂 Ανοφισιαλι, από κανέναν φίλο σου αν το έχει ή το βρίσκεις σε διάφορα τορρεντάδικα…

  btw… Αν έχεις το dvd του λειτουργικού και κάνεις boot με αυτό, έχω την εντύπωση ότι μπορείς και να κάνεις reset τα passwords. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν θες ψάχνω να δω πως γίνεται.

 14. compasso says...

  ούτε ξέρουν που είναι τα Ντιβιντια του υπολογιστή… Α παίζει σπασμένο σε τόρρεντ? Τζάμι. Τα προγράμματα βέβαια είναι ένα θέμα γιατί έχει κάτι σχεδιαστικά της κοπέλας μου που δε γνωρίζω κατ;απόσον βρίσκονται. Θα το ψάξω και θα αποφασίσω.thanks!

 15. Rocean says...

  Λοιπόν… Αν δεν θέλεις να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή, μπορείς να κάνεις reset το password… Αρκεί να έχεις το dvd του mac OS. Δεν ξέρω όμως αν επειδή εσύ έχεις 10.4 (tiger), αν πρέπει να έχεις αυτό και δεν κάνει το dvd του 10.5 (leopard). Δοκίμασε πάντως με το 10.5 πρώτα… Έτσι κι αλλιώς καλά είναι να κάνεις upgrade σε 10.5 να είσαι up to date… btw… όταν κάνεις upgrade το mac OS δεν χάνεις ρυθμίσεις και προγράμματα (εξαιρούνται προγράμματα που πιθανόν δεν είναι συμβατά με 10.5)… Τα καλά του mac OS. Το migration είναι παιχνιδάκι…

Leave a comment