# error ? {gr}

Ποδηλασία και… iPhone!

Όχι, που δεν θα τα κολλούσα αυτά τα 2 μαζί… 🙂

Εδώ και χρόνια ήθελα να πάρω ένα ποδήλατο. Κυρίως για γυμναστική. Αλλά ειδικά όταν είχα το μαγαζί, δεν έβλεπα να έχω και χρόνο να πηγαίνω για ποδηλασία. Για μετακίνηση έτσι κι αλλιώς δεν μ’ ενδιέφερε, αφού η Πτολεμαΐδα είναι σχετικά μικρή πόλη σε έκταση και ειδικά αν μένεις και στο κέντρο δεν έχεις να πας πουθενά.  Εδώ στην Ξάνθη είναι λίγο διαφορετικά όμως. Ένα ποδήλατο για μέσα στην πόλη ψιλοχρειάζεται. Επίσης λίγο χρόνο τα απογεύματα, μετά την δουλειά, έχω για καμιά βόλτα. Και φυσικά τα ΣΚ. Μπας και ξεσκουριάσω από την καθιστική ζωή και δουλειά και χάσω και κανα κιλό… 🙂  Οπότε πήγα πήρα ένα ποδήλατο.

Δεν πήρα κάτι το ιδιαίτερο. Πήρα κάτι φτηνό. 120 ευρώ. Ότι βρήκα μπροστά μου απλά… Δεν παίζουν και φράγκα γενικώς έτσι κι αλλιώς. Αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν λάθος αυτό. Το παίρνεις φτηνό το ποδήλατο, αλλά μετά αρχίζεις και χώνεις ανταλλακτικά και σου έρχεται το ποδήλατο τελικά ακριβά. π.χ. την πρώτη μέρα μου σπάσανε τα πεντάλ επειδή ήταν πλαστικά. Πήγα έβαλα μεταλλικά ύστερα. Τα πρώτα extra χρήματα που έχωσα… και υποθέτω θα ξαναχώσω… Οπότε την επόμενη φορά καλύτερα να μαζέψω κανα φράγκο να πάρω καλό ποδήλατο από την αρχή, παρά να παιδεύομαι.

Τεσπα… έχω αρχίσει ήδη τις βόλτες… Χαλαρές στην αρχή… Μέχρι 16 χιλιόμετρα μέχρι τώρα αλλά συνήθως κάτι δεκαράκια… Εκεί γύρω… Ψάχνω και διάφορες διαδρομές εδώ γύρω που να είναι σχετικά νορμάλ από ανηφόρα/κατηφόρα. Στόχος μια μεγάλη ημερήσια βόλτα μέχρι κάτω στην θάλασσα….

Που κολλάει το iPhone όμως? Ο καλύτερος φίλος του ποδηλάτη. Καταρχήν επικοινωνία. Μετά ακούς ταυτόχρονα και την μουσική σου. Και τέλος καταγράφεις και τις διαδρομές σου να ξέρεις που βρίσκεσαι. Απόσταση, χρόνος, μέσος όρος ταχύτητας κτλ. Σήμερα είδα ότι μπορείς να πάρεις και υψομετρικά δεδομένα, για να καταλαβαίνεις και πια διαδρομή είναι δύσκολη και πια εύκολη. Πέρα από το ζόρι που τραβάς έτσι κι αλλιώς in real time… 🙂

Διαδρομή από Ζυγό

Χρησιμοποιώ για GPS tracking το motion-X GPS. Στο τέλος σου δίνει την δυνατότητα ακόμη και να ποστάρεις την διαδρομή στο facebook ή να την στείλεις με mail. Επίσης σου εξάγει αρχεία gpx και kml. Κι εδώ κολλάνε τα υψομετρικά δεδομένα. Το gpx μπορείς να το πάρεις και να τραβήξεις τα αναλυτικά data της διαδρομής. Για αρχή βρήκα ένα site (http://www.gpsvisualizer.com) που σου παίρνει το gpx και στο μετατρέπει σε χάρτη, ή γραφική παράσταση του υψόμετρου, ή σε cvs αρχείο να το βάλεις π.χ. σε κανένα spreadsheet.

Τεσπα… Ελπίζω να μην βαρεθώ το σπορ τελικά και να συνεχίσω… Προς το παρόν μου αρέσει πολύ και προσπαθώ να μάθω τα μυστικά του…

27/06/2009 Ποδηλασία, Τεχνολογία , ,
4 to “Ποδηλασία και… iPhone!”
 1. faros says...

  Θα … αδυνατίσεις κιόλας … (όχι ότι είσαι χοντρός, (δεν ξέρω), αλλά λέμε τώρα! )

  Την Καλημέρα μου !

 2. Rocean says...

  Άντε, λίγο ακόμη και θα έρθω Αλεξανδρούπολη με το ποδήλατο… 🙂

 3. sogle says...

  Και δεν ψάξαμε στα μπλόγκς των ποδηλατιστών? Ψάχνω εδώ και κάνα δίμηνο ποδήλατο και τα έμαθα όλα… ελπίζω να το πάρω στο τέλος του καλοκαιριού (πρέπει να μαζέψουμε και λεφτά)

  Τέλος πάντων καλοτάξιδο… και μην φοβάσαι να κάνεις καμιά μεγάλη απόσταση… το μόνο που μπορεί να πάθεις είναι να ξαφνιάσεις τον εαυτό σου

 4. Rocean says...

  Ναι… αν ήταν να πάρω κάποιο καλό θα το έψαχνα… Τώρα ήθελα ένα ποδήλατο γύρω στο κατοστάρικο… Οπότε μπήκα σ’ ένα ποδηλατάδικο και πήρα ότι βρήκα μπροστά μου… 🙂 Τι ψάξιμο να κάνεις για 100 ευρώ?

Leave a comment