# error ? {gr}

Επιλογές browser…

Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς όλα αυτά τα χρόνια, την τρέλα εναντίον της Microsoft και την επιλογή του browser… Εντάξει… Στην αρχή είχε δέσει με χέρια και πόδια τον IE με το υπόλοιπο λειτουργικό κι έπρεπε να το χαλαρώσει… Αλλά τα τελευταία χρόνια αυτόν τον… αντιμονοπωλιακό πόλεμο εναντίον της MS τον θεωρώ υπερβολικό και εκτός πραγματικότητας… Όλα τα λειτουργικά, από τα windows μέχρι τις διάφορες διανομές linux, έχουν τις δικές τους επιλογές σε software… Από τον browser μέχρι την διαχείριση φωτογραφιών και την office σουίτα…

Οπότε ΟΛΟΙ προβάλουν και προωθούν συγκεκριμένο software και δημιουργούν τα δικά τους μονοπώλια… Οποιοσδήποτε χρήστης που δεν την ψάχνει θα χρησιμοποιεί το default software που έρχεται προεγκατεστημένο στο μηχάνημα του.

Παρ’όλα αυτά θεωρώ πολύ θετικό το ότι η MS εξαναγκάστηκε να προσθέσει αυτό στα windows για επιλογή browser. Και περιμένω να εξαναγκαστούν και η Apple και οι διανομές linux, να κάνουν το ίδιο. Γενικά να υπάρχει ένα εργαλείο να βλέπεις τι επιλογές software υπάρχουν ανα είδος εφαρμογών, πέρα των προεγκατεστημένων. Οπότε εύκολα ο χρήστης να βλέπει τι εναλλακτικές επιλογές έχει.

28/02/2010 Τεχνολογία , , , , ,
7 to “Επιλογές browser…”
 1. Anestis Samaras says...

  ΚΑΜΙΑ σχέση. Δεν είναι θέμα ότι είχε και όλοι έχουν προεπιλεγμένα προγράμματα για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασία άρα και την πλοήγηση του Διαδικτύου.

  Το πρόβλημα πηγάζει από το ότι η Micro$oft και το δικό της λογισμικό είναι μονοπώλιο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε καταστήματα, σε εταιρίες, σε οργανισμούς, σε κυβερνήσεις. Το ότι η Micro$oft είναι μονοπώλιο δεν το λέω εγώ κι εσύ αλλά και οι μεγαλύτερες κυβερνήσεις στον κόσμο: ΗΠΑ & ΕΕ.

  Και κανείς άλλος πλην της Micro$oft ΔΕΝ πρόκειται να κληθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Χριστός και η Παναγία δηλαδή. Μόνο αν θέλουν για δικούς τους λόγους η Apple και η κοινότητα του Linux θα κάνουν κάτι τέτοιο.

  ΔΕΝ είναι μονοπώλια η Apple και το Linux. Η Micro$oft είναι.

  Αν δεν ξέρουμε στο 2010 δηλαδή το πόσο ΜΕΓΑΛΟ κακό κάνει το μονοπώλιο, τι να πω. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μας σώζει τίποτα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ βιβλία. Διαβάστε.

  Monopoly δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι το απόλυτο όπλο του καπιταλισμού. Το αληθινό Death Star.

  Μονοπώλιο Apple Linux

  Μονοπώλιο = Micro$oft

  Άκουσε εκεί μονοπώλιο το Linux και η Apple. Το διαβάσαμε και αυτό. ΕΛΕΟΣ!

 2. Anestis Samaras says...

  Αν μπορεί κάποιος σαν διαχειριστής να σβήσει το δεύτερο σχόλιο ας το σβήσει.

  Μονοπώλιο διάφορο της Apple, διάφορο του Linux. Μονοπώλιο ίσον Micro$oft.

 3. Rocean says...

  Δεν κατάλαβες καθόλου τι είπα… Δεν μ’ ενδιαφέρει στο άρθρο ποιος είναι μονοπώλιο και ποιος όχι… Το θέμα μου είναι η υποκρισία και η δήθεν αντιμονοπωλιακή πρακτική… Ο εξαναγκασμός μιας εταιρείας σε πράγματα που κανείς άλλος δεν κάνει… Σκασίλα μου αν είναι τώρα η MS το μονοπώλιο… Όλα αυτά για μένα είναι στάχτη στα μάτια, ειδικά από μία ΕΕ που το άλφα και το ωμέγα της είναι η προστασία των μονοπωλίων και των πολυεθνικών… Γι’ αυτό δημιουργήθηκε, γι’ αυτό υπάρχει…

  Εγώ δεν είπα ότι η Apple ή κάποια διανομή linux είναι μονοπώλιο… Τουλάχιστον όχι ακόμη… (αν και η Apple σε κάποιους τομείς είναι… π.χ. στην μουσική) Είπα ότι στις πλατφόρμες τους προωθούν τα δικά τους μονοπώλια… Η apple π.χ. πρoωθεί τον safari για browser… Το ubuntu επίσης προωθεί το OpenOffice, τον firefox κοκ… Όλα τα λειτουργικά προωθούν συγκεκριμένο software, που στις συγκεκριμένες πλατφόρμες γίνονται μονοπώλια…

  Όλοι προσπαθούν να γίνουν μονοπώλιο… Απλά κάποιοι το καταφέρνουν, κάποιοι όχι…

 4. Rocean says...

  Κι ένα παράδειγμα… Θα εξαναγκαστεί η Apple να αποδεσμεύσει τα ipod/iphone από το itunes? Αυτό δεν μας χαλάει δηλαδή?

 5. Anestis Samaras says...

  Για να το κάνει θα πρέπει να είναι μονοπώλιο. Αλλιώς απλά είναι αστεία όλα αυτά. Μπερδεύεις άσχετα πράγματα. Είναι αστείο να χρειάζεται ανάλυση το παραπάνω κείμενο σου. Δεν διαφέρει σε τίποτα από troll και flame άρθρα.

  Αν δηλαδή πρέπει να σας πει κάποιος τη διαφορά μεταξύ της Apple με το iTunes σε οτιδήποτε σχετικά με της Micro$oft τα προϊόντα, το έχει χαμένο το παιχνίδι.

  Αφιερώνω : μην τα βάλεις με εναν ηλίθιο. Θα σε παρασύρει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγο εμπειρίας.

  Συγγνώμη αλλά νικησες.

 6. Rocean says...

  Τι να πω? έχεις ξεφύγει τελείως…

 7. Anestis Samaras says...

  Από τότε που γεννήθηκα , να ναι καλά ο Ισχυρός !

Leave a comment