# error ? {gr}

Mac Mini: Επιτέλους!

Ο κυρ Vaio έχει μαραζώσει από χθες. Βρίσκεται σε μια γωνία κλειστός συνέχεια. Εκεί που είχε συνηθίσει να δουλεύει για πάρα πολλές ώρες την ημέρα. Δεν έπαιρνε και υπερωρίες.

Η αιτία είναι ένας πολύ μικρός φιλαράκος που μπήκε στην παρέα. Ένας Mac Mini Intel Core Duo 1.66 Ghz. ‘Εκανε σχεδόν μήνα να σκάσει μύτη, αλλά σίγουρα αξίζε η αναμονή.

Ο μικρούλης θα αναλάβει βαριές δουλειές. Έχει και 512 ΜΒ RAM ακόμη και θα είναι πολύ δύσκολη η ζωή του. Καταρχήν θα γίνει πολύ καλός φίλος με το routerάκι. Οληνυχτίς και ολημερίς θα κατεβάζει όλο το internet.

Θα αναλάβει επίσης να μου βάλει μια σειρά στα mp3, videoclips, ταινίες, photos. Πολύ παρέα θα κάνει επίσης με το iPod. Άλλωστε ξαδέρφια είναι. Οι δεσμοί αίματος πρέπει να αποδειχτούν. Και αφού θα βάλει σε τάξη όλο το media υλικό μου, θα πρέπει να μου το δείχνει κιόλας.

Αυτά για αρχή και βλέπουμε.

Τώρα για εντυπώσεις. Το μηχανάκι φυσικά είναι απίστευτο. Το Mac Os όμως. Είχα διαβάσει πολλά για το πόσο εκπληκτικό είναι. Μάλλον είχα και πολλές προσδοκίες, οπότε δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Σε σχέση με τα Windows φυσικά δεν το συζητάμε. Μέρα με την νύχτα. Δεν ξέρω όμως αν είναι από συνήθεια, αλλά προτιμώ το Gnome στο Linux και ειδικά με το Beryl. Είναι και η εντελώς διαφορετική λογική του Mac OS που με ξενίζει και προσπαθώ ακόμη να εξοικειωθώ. Ίσως με τον καιρό δω όλες του τις δυνατότητες και τότε καταλάβω γιατί τους ξετρελαίνει όλους.

Όσο για την συνεργασία του με τις συσκευές μου. Πρώτο πλήγμα το μικρόφωνο. Δεν παίζει στο Mac Mini, γιατί η line in είσοδός του δεν δίνει power οπότε πρέπει να έχει το μικρόφωνο. Έτσι δεν παίζει. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση με adaptorα, αλλά με βλέπω να παίρνω κάποιο usb. Προς το παρόν χρησιμοποιώ ένα bluetooth headset για τις ανάγκες του voip.

Με scanner (HP 3500c) και webcam (trust), με λίγο ψάξιμο βρήκα (με βοήθησε ένας φίλος δηλαδή) το απαραίτητο software. Σειρά έχει το Pinnacle USB2 PCTV tuner.

Το σημαντικότερό μου πρόβλημα είναι οι USB HD που έχω. Και οι οποίοι είναι φορμαρισμένοι σε ext3 και δεν τους βλέπει το Mac OS. Μέχρι στιγμής δεν βρήκα λύση, αλλά ο ίδιος φίλος που με βοήθησε για τα παραπάνω, λέει ότι υπάρχει λύση και γι’ αυτό το πρόβλημα με κατάλληλο software. Θα δείξει.

Η περιπέτεια συνεχίζεται. Επόμενη αγορά, περισσότερη μνήμη για το mac και μία 19″ widescreen lcd οθόνη.

27/04/2007 Τεχνολογία , ,
5 to “Mac Mini: Επιτέλους!”

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Mac Mini: Επιτέλους! […]

 1. dsphinx says...

  Welcome to the real world !!!!
  Έκανες την καλύτερη αγορά …
  Για το Ext3 θα σου στείλω το link ΄)

 2. Harry says...

  Δώστου λίγο χρόνο. Όπως και το linux από τη στιγμή που το μάθεις δεν το αλλάζεις. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του Mac OS θέλει πολύ λιγότερη προσπάθεια για να το μάθεις. Αλλά θα δεις αν το κάνεις το κυρίως μηχάνημά σου ότι θα γίνεις πιο παραγωγικός. Προσωπικά το βασικό μου πρόβλημα με το mac os είναι ότι … δεν ειναι open source. Κατά τα άλλα it rocks!

 3. Error.gr » Back to Ubuntu (from Mac Os X) says...

  […] Mac Mini: Επιτέλους! […]

 4. Aris says...

  Καλησπέρα παιδιά,
  Ψάχνω webcam με drivers για mac και που να μπορώ να την αγοράσω.
  Ευχαριστώ για την βοήθεια

 5. Rocean says...

  Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω. Είχα μια Trust μπακατελοκάμερα η οποία ψιλο έπαιζε (αλλά δυστυχώς όχι στο iChat), μέσω Macam. Έχει και μια λίστα σ΄αυτό το link για τις υποστηριζόμενες κάμερες. Αλλά υποθέτω πως θες μια κάμερα που να παίζει και με το iChat. Υποπτεύομαι ότι υπάρχουν αλλά θα είναι λίγο τσιμπημένες στην τιμή. Πρόσφατα είχα δει ένα δημοσίευμα για μια logitech αλλά με τιμή πάνω από τα 100 ευρώ…

  Edit: Ρίξε μια ματιά κι εδώ μήπως βγάλεις άκρη

Leave a comment