# error ? {gr}

Rizoreader

Το Rizoreader είναι ένα πρόγραμμα (δυστυχώς μόνο για windows) για offline ανάγνωση του Ριζοσπάστη. Κατεβάζει όλη την online έκδοση της ημέρας και μετά μπορείς να την διαβάσεις με την ησυχία σου. Βολεύει κυρίως αυτούς που δεν έχουν μόνιμη σύνδεση. Αλλά και αυτούς που έχουν DSL, γιατί μερικές φορές (συνήθως τις πρωινές ώρες) το site του Ριζοσπάστη είναι πολύ αργό.  Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, γιατί δεν έχω active windows μηχάνημα. Αλλά από το screenshot φαίνεται πολύ καλό.

Rizoreader

28/06/2007 Internet ,
12 to “Rizoreader”

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] το πολύ καλό εργαλείο. Τιτάνα πως σου φαίνεται; [via] error.gr Bookmark It Hide […]

 1. Rizobreaker says...

  Μακάρι! Θα είναι χρήσιμο εργαλείο για όλους!

 2. karpidis says...

  Ναι για όλους :)! Ειδικά για τον Πάγκαλο 🙂

 3. Rocean says...

  Ο Πάγκαλος δουλεύει σε DOS ακόμη. Δεν μπορεί. 🙂

 4. karpidis says...

  εεεεπ γιατί τον συκοφαντείς τον άνθρωπο… Ακούς εκεί DOS. Σίγουρα windows, το DOS έχει εντόλές κτλ που να δούλευε σε dos…

 5. Rocean says...

  Χρησιμοποιεί Norton Commander… 🙂

 6. skaros says...

  Πράγματι είναι προβληματική και για γερά νεύρα η διαδικτυακή ανάγνωση του Ριζοσπάστη. «Σου βγάζει το λάδι» καμιά φορά μέχρι να φορτωθούν οι σελίδες. Και μιλάω για συνδέσεις «γρήγορου ίντερνετ» -2.000,6.000 και 16.000 kBits/s- που τουλάχιστον είναι διαδεδομένες σε χώρες του εξωτερικού, όπως εδώ στη Γερμανία.
  Σκέψου να δεις τι θα γίνεται στην Ελλάδα! Άσε που δεν μπορεί να λινκάρει κάποιος, λόγω αυτού του προβλήματος, διάφορα άρθρα του. Το ίδιο δεν συμβαίνει φυσικά με άλλες ελληνικές ή και ξενόγλωσσες εφημερίδες που προσφέρονται διαδικτυακά. Δεν ξέρω γιατί δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα μιας και δεν πρέπει να είναι οικονομικής τάξης. Αν υπάρχει πρόβλημα με τη διακίνηση του έντυπου Ριζοσπάστη, δηλαδή πώληση λιγότερων φύλων κ.α., ας ανεβάζουν την εφημερίδα πιο αργά στο διαδίκτυο. Ή ας την κάνουν συνδρομητική, όπως είχα πει κάποτε. Για μας που μένουμε στο εξωτερικό και δεν έχουμε, τις περισσότερες φορές τη δυνατότητα αγοράς του έντυπου Ριζοσπάστη, η διαδικτυακή έκδοση είναι η μόνη λύση. Επίσης η ιστοσελίδα του κόμματος είναι και αυτή προβληματική και πρέπει να το δει κάποιος εκεί κάτω, στον Περισσό. πολύ καλή η νέα ιστοσελίδα της ΚΝΕ. Τέλως πάντων για να μην πολυλογώ κατέβασα το πρόγραμμα «RizoReader» το άφησα να δουλέψει, κάνοντας άλλα πράγματα στον υπολογιστή μου, και ακολούθως το άνοιξα και διάβασα άνετα… για πρώτη φορά τον Ριζοσπάστη. Καλό προγραμματάκι, αλλά δεν πρέπει να δουλεύει, αν δεν είναι κάποιος συνδεδεμένος στο ίντερνετ.

 7. Rocean says...

  Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό απ’ όσο ξέρω.

 8. Rocean says...

  Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος να κατεβάσεις με την μία τον Ριζοσπάστη και να τον διαβάσεις μετά. Πάνω αριστερά έχει μια επιλογή που λέει «μόνο κείμενο». Εκεί εμφανίζει σε μία μόνο σελίδα όλη την έκδοση της ημέρας. Μετά σώζεις την σελίδα και την διαβάζεις όποτε θες. Δεν έχει όμως τις φωτογραφίες.

  Η συγκεκριμένη επιλογή αφορά άτομα με προβλήματα όρασης που χρησιμοποιούν screen readers, αλλά μπορεί να δουλέψει και σαν λύση για τo αργό Internet.

 9. Rocean says...

  Ένα-ένα τα σκέφτομαι… 🙂

  Επειδή είπες για συνδρομητική έκδοση κτλ. Καταρχήν αν γίνει συνδρομητική η δικτυακή έκδοση θα μειωθούν οι επισκέπτες κατά πολύ κι έτσι δεν θα χρειάζεται καμία αναβάθμιση. 🙂

  Αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει (και δεν πρέπει να υπάρχει) καν τέτοια λογική στον Ριζοσπάστη. Γενικά σ’ ολόκληρο το ιντερνετ δεν υπάρχει. Ο Ριζοσπάστης θα το κάνει?

  Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί τις διαφημίσεις.

  Αλλά μέχρι τότε έχω να προτείνω κάτι. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει συνδρομή της δικτυακής έκδοσης, μπορεί όποιος μπορεί και θέλει, να κάνει οικονομική προσφορά στον Ριζοσπάστη. Όπως γίνονται οι οικονομικές προσφορές γενικά στο Κόμμα, ή για τις μνήμες αγωνιστών που δημοσιεύει ο Ρίζος, μπορεί κάποιος να προσφέρει χρήματα και να πει ότι είναι για την υποστήριξη των δικτυακών υπηρεσιών.

 10. Χάρης says...

  Κάποιος φίλος ρώτησε γιατί το πρόγραμμα είναι κλειστού κώδικα και μόνο για windows.

  Βασικά χρησιμοποιεί πολλές βιβλιοθήκες που τις έχω αγοράσει και ο κώδικάς τους δεν είναι GPL (από τα εμφανή πχ το ribbon αντί του μενού που έχει).

  Επίσης έχει πολύ κώδικα που έχω γράψει ο ίδιος (αυτόματη ανανέωση, κ.α.) και δε θέλω να είναι ανοιχτού λογισμικού γιατί τον χρησιμοποιώ και για τα προγράμματα που διαθέτω σαν shareware (δες http://www.xarka.com ) – άλλωστε αποκλειστική μου δουλεία που με συντηρεί στη ζωή τα τελευταία 7 χρόνια (από τότε που πήρα πτυχίο και τελείωσα το στρατό) είναι να γράφω και να πουλάω προγράμματα.

  Ο κωδικας που αφορά μονο το parsing του ριζοσπάστη ειναι μερικές σειρές και ελάχιστος σε σχέση με τα υπόλοιπα.

 11. vaggelis says...

  για όλους τους αμετανόητους linux-άδες,θα κοιτάξω να δω μηπως μπορεί να τρέξει το προγραμματάκι σε wine και θα ενημερώσω πάραυτα με τα απαραίτητα tips

  hasta la victoria siempre!!!!

 12. Πολιτικό blog » Blog Archive » Rizoreader says...

  […] το πολύ καλό εργαλείο. Τιτάνα πως σου φαίνεται; [via] error.gr Bookmark It Hide […]

Leave a comment