# error ? {gr}

Εντυπώσεις από το Football Manager 2016

Football Manager 2016

Την Παρασκευή κυκλοφόρησε το Football Manager 2016 και το κάψιμο άρχισε και πάλι για φέτος. Τουλάχιστον για όσους έκαναν ένα διάλειμμα από το 2015. Οι υπόλοιποι απλά συνεχίζουν στους… απλούς καθημερινούς ρυθμούς.

Το FM16 δεν φέρνει καμιά τρομερή αλλαγή ή προσθήκη, αλλά βάζει πολλές πινελιές σε όλο το παιχνίδι, ώστε να γίνει πιο εύχρηστο αλλά και πιο ρεαλιστικό. Το interface έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλα τα σημεία, με τις σημαντικότερες αλλαγές στις τακτικές, οι οποίες αν και δεν άλλαξαν την φιλοσοφία με την οποία λειτουργούσαν ήδη γίνονται πιο εύχρηστες. Απλά θέλει λίγο στην αρχή να τις συνηθίσεις. 

Σημαντικές οι βελτιώσεις και στην διαχείριση του προσωπικού, αλλά και μία δυνατότητα που σε σώζει. Η δυνατότητα να βάζεις αγγελία για συγκεκριμένη θέση και να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους οι κατάλληλοι άνθρωποι. Πολύ βολικό στην περίπτωση π.χ. που ψάχνεις προσωπικό για την Κ20. Πριν έψαχνες γενικά για προσωπικό με συγκεκριμένο ρόλο και έπρεπε να κάνεις πρόταση για να δεις αν ενδιαφέρεται για την K20. Τώρα σου έρχονται οι ενδιαφερόμενοι ακριβώς γι’ αυτήν την θέση και κάνεις πρόταση στον κατάλληλο.

Τα συνηθισμένα παράπονα σε κάθε έκδοση είναι η match engine. Ειδικά στην αρχή που μπορεί να έχει προβλήματα. Φέτος δεν έχω δει πολλά παράπονα, αλλά κι εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο. Η match engine είναι φανταστική. Δείχνει να γίνονται στο γήπεδο αυτά που περιμένεις. Ενώ η 3d engine έχει βελτιωθεί απίστευτα. Νομίζω προστέθηκαν πάνω από 3000 νέα animations ή διορθώσεις παλιών. Βλέπεις πολύ πιο λεπτομερείς κινήσεις των παιχτών και πολύ πιο ρεαλιστικές. Βέβαια ένα μικρό… πατινάζ κάνουν πάλι, αλλά είναι σε λογικά πλαίσια. Μην περιμένουμε και θαύματα.

Τεράστια θετική προσθήκη και τα στατιστικά prozone. Μπορούν να βοηθήσουν ώστε να δεις τι πάει στραβά στην τακτική σου. Ή τι πάει τέλεια, ώστε… να το χαλάσεις.

Αυτό που δεν βελτιώθηκε και φέτος είναι ο ήχος. Ο ίδιος εκνευριστικός μονότονος ήχος που απλά μετά από λίγο τον κάνεις mute και ησυχάζεις. Ελπίζω του χρόνου να δείξει η SI λίγη αγάπη και σε αυτό το σημείο.

Το customization του χαρακτήρα σου στην αρχή, που προστέθηκε φέτος, είναι πάρα πολύ κακό και πρωτόγονο. Ενώ και μέσα στο ματς ούτε καν πήγε το μάτι μου στις κινήσεις που υποτίθεται κάνει ο προπονητής. Αδιάφορη τελείως προσθήκη, τουλάχιστον όπως έχει υλοποιηθεί. Κάνεις το customization στην αρχή και το ξεχνάς ότι υπάρχει.

Στο save μου φέτος είπα να αρχίσω καριέρα στα ξένα κι έτσι πήρα τους Wolves στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Στην αρχή τα βρήκα δύσκολα αφού έκανα στο πρωτάθλημα 1 νίκη και 3 ήττες και αποκλείστηκα και από το κύπελλο στον δεύτερο γύρο. Η ομάδα φαίνεται όμως να αρχίζει να αποκτάει ρυθμό και να μαθαίνει το σύστημα. Έτσι έχω κάνει 4 συνεχόμενες νίκες κι έχω σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο. Στόχος είναι να τερματίσω σε θέση πάνω από το μισό του πίνακα, αλλά αν συνεχίσω έτσι παλεύω και για άνοδο.

Η Championship αρχίζει δύσκολα. Μέσα στον Αύγουστο αρχίζεις πρωτάθλημα και κύπελλο, με συνεχόμενα 2 ματς την βδομάδα. Ζορίζεσαι να πιάσεις ρυθμό, αφού η ενδεκάδα αλλάζει από ματς σε ματς, γιατί όλοι είναι ψόφιοι από την κούραση. Αν δεν έχεις πλούσιο πάγκο, έχεις μπελάδες.

16/11/2015 Games, ΑΘλητισμός

Leave a comment