logo

Αναβάθμιση DSL

08/10/2006
Broadband

Εδώ και σχεδόν μια βδομάδα μου έχει γίνει κι εμένα η αναβάθμιση της DSL. Από το 1 Mibit παίζω στα 2. Ταυτόχρονα και ο provider μου (HOL) μ’έχει περάσει στο πακέτο των 2 mbit. Από ταχύτητες δεν πιάνω ακόμη τα 2 mbit. Έίμαι λίγο παραπάνω από το 1. Στο speedtest της Forthnet πέτυχα κάποια στιγμή το 1,3. Σε Downloads απο ftp.ntua.gr είχα σταθερό download 125 kb/s. Έχουμε δρόμο για τα 2 mbit δηλαδή. Ας ελπίσουμε ότι είναι απλά θέμα ημερών να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Εκτός κι αν φταίει η HOL με το συνολικό bandwidth που δίνει στους χρήστες.

Πάντως γενικά το browsing έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, παρ’ολο που συνεχίζω να κατεβάζω torrents ταυτόχρονα. Δεν μπουκώνει δηλαδή όπως πριν.

Δοκίμασα και video conference (με καθαρή γραμμή, χωρίς torrents download δηλαδή) και πάει πάρα πολύ καλά. (με skype) Το video ήταν πάρα πολύ ομαλό και σπάει σπάνια. O συνομιλητής μου ήταν στην Δράμα με 786 γραμμή. Γενικά απ’ότι ακούω τα πράγματα στην επαρχία πρέπει να είναι πολύ καλύτερα από Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ώπου όλα είναι φουλαρισμένα. Να κι ένας καλός λόγος να ζεις στην επαρχία. 🙂

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed