# error ? {gr}

Τζάμπα μάγκες…

Αντιγράφω την αφορμή από το Radio Collectiva, που αντέγραψε από τα πρακτικά της βουλής. Από την ομιλία του Αλαβάνου.

[..] τα οποία εκτιμήθηκαν 129 ευρώ και δόθηκαν ως ανταλλάξιμα με την αλητεία του Εφραίμ– πάνω από 150 ευρώ [..]

Ο συνασπισμός κάνει κάτι που κάνουν και οι αναρχικοί… Πιάνουν ένα επιμέρους κομμάτι του συστήματος και το αναγάγουν σε υπέρτατο εχθρό. Οι αναρχικοί έχουν εμμονή με τους μπάτσους. Κοιμούνται, ξυπνούν, μπάτσους ονειρεύονται. Τρελό κόλλημα. Από την άλλοι οι συνασπισμένοι είναι κολλημένοι με τους παπάδες. Έχουν αναλάβει εθελοντική δράση για να μας σώσουν από δαύτους. Δεν υπάρχει παράθυρο στην TV με θέμα την θρησκεία που να λείπει κι ένας συνασπισμένος. Οι προστάτες των άθεων.

Μου θυμίζουν τον εαυτό μου στα νιάτα μου. Πριν γίνω Κομμουνιστής και μόλις είχα πήρα την απόφαση ότι άγιος βασίλης, θεός και κοκκινοσκουφίτσα δεν υπάρχουν… Για την κοκκινοσκουφίτσα δεν είμαι σίγουρος… 🙂 Τότε λοιπόν, με τον ενθουσιασμό που είχα για τις νέες ιδέες μου, η εκκλησία και η κάθε θρησκεία ήταν ο απόλυτος εχθρός μου. Άπειρες συζητήσεις για να πείσω και τους υπόλοιπους να δουν… το φως το αληθινό.

Μιλάμε για τρελή εμμονή. Μέχρι που μεγάλωσα, μπήκα στην ΚΝΕ και κατάλαβα ότι υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί κανείς, από το να αναγάγει επιμέρους εκφράσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος σε κύρια ζητήματα.

Ο συνασπισμός, λοιπόν, έχει κολλήσει σε αυτό. Βέβαια είναι και το μόνο που τον παίρνει να κάνει μπας και δείξει λίγη επαναστατικότητα και ριζοσπαστικότητα. Όταν είσαι απόλυτα εναρμονισμένος με το καπιταλιστικό σύστημα, με τους παπάδες θα τα βάλεις μόνο για να δείξεις το… νταηλίκι σου.

Υ.Γ: Για να μην παρεξηγηθώ την παραπάνω δήλωση δεν την έβαλα σαν απόδειξη αυτών που λέω. Στην ουσία είναι και άσχετο. Είναι απλά η αφορμή αυτός ο χαρακτηρισμός, που μου θύμισε το ψευτο-νταηλίκι του ΣΥΝ απέναντι στις θρησκείες.

04/10/2008 Πολιτική , , , ,
7 to “Τζάμπα μάγκες…”
 1. Jorhe says...

  Ασφαλώς και ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γής στην Ελλάδα δεν είναι σοβαρό θέμα για να ασχοληθεί ένας Κνίτης.
  Αντιθέτως είναι πολύ σοβαρό θέμα η… χρήση του iphone 3g.
  Γεια σου επαναστάτη μου!!!

 2. Rocean says...

  Μ’ αρέσει που έγραψα και στο ΥΓ ότι η συγκεκριμένη δήλωση (αλλά και γενικά το συγκεκριμένο θέμα) είναι άσχετο με αυτά που γράφω…

 3. Rocean says...

  Αααα… Και σε όποιους ενοχλεί επειδή γράφω και για τεχνολογικά θέματα, πρόβλημα τους. Αυτό το blog πάντοτε είχε και τεχνολογικά θέματα. Μην πω ότι είναι το βασικό θέμα και που γουστάρω να γράφω περισσότερο… Καλό είναι να ξέρουμε που σχολιάζουμε πριν πούμε την μαλακία μας…

 4. radiocollectiva says...

  @ Jorhe

  Βρε μανία να μας διαβάζετε, διαβασε λοιπον και τι ειπε ο αρχηγός σας στη βουλή, να δείτε ποσο καλο real estate κάνετε;
  Α ρίξτε τη κακή ΝΔ και συμπραξτε με το καλο ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει βάλει καμία μα καμια υπογραφή στα χρυσόβουλα

 5. make love not work says...

  Ναι διότι το iphone 3G είναι των πολυεθνικών φίλε Rocean. Η πολυσυλλεκτική και πολύχρωμη aristera του Alexis μόνο με HTC Touch κυκλοφορεί.

 6. Rocean says...

  Το HTC είναι το κινητό της aristeras? Ούτε ένα Nokia? Ένα Ericsson? Που κατάγονται και από σοσιαλδημοκρατικές χώρες?

 7. Rocean says...

  Δεν πειράζει όμως. Τώρα που θα βγει ο Obama στις ΗΠΑ θα γίνει και το iPhone aristero! 🙂

Leave a comment