# error ? {gr}

Ναι ρε!!! Θέλουμε προσλήψεις!!!

Έχει επικρατήσει, κυρίως από τα ΜΜΕ, και περνάει δυστυχώς και στον κόσμο, μία αρνητική στάση απέναντι σε κάποια κοινωνκή ομάδα που μπορεί να έχει αιτήματα για προσλήψεις, αλλά και σε οποιοδήποτε οικονομικό αίτημα για αυξήσεις μισθών ή άλλες παροχές. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» εδώ χτυπάει κόκκινα. Με ένα ζωώδες ένστικτο κάθε κοινωνική ομάδα νοιώθει απειλή από κάθε οικονομικό αίτημα που μπορεί να προβάλει κάποια άλλη κοινωνική ομάδα. Αντί να χαιρόμαστε με κατακτήσεις που παίρνουν άλλοι, γιατί έτσι μπορεί να έρθουν και σε’ μας, κάνουμε το αντίθετο. Κατευθείαν να επιτεθούμε σε όποιον αγωνίζεται.

Διαβάζω και ακούω διάφορα σχόλια για τον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι στον νομό Κοζάνης. Για προσλήψεις και ποιότητα περιβάλλοντος. Φυσικά το περιβάλλον είναι της μόδας και σε αυτό ακόμη και τα αστικά ΜΜΕ παίζουν παιχνίδι γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Ειδικά ο ΣΚΑΙ ξεσκίζεται για το περιβάλλον. Φοβερή ευαισθησία αυτός ο Αλαφούζος. Όπως και ο Αλ Γκορ ένα πράγμα. Για το θέμα των προσλήψεων όμως μούγκα. Ακόμη και οι τοπικοί αστοί πολιτικοί, «ντρέπονται» να ζητήσουν προσλήψεις στην ΔΕΗ. Οι ίδιοι πολιτικοί είναι βέβαια που έχουν δημιουργήσει το δουλεμπόριο των εργολάβων. Πως να ζητήσουν προσλήψεις τώρα?

Και όσοι διαβάζετε τώρα αυτό το post, μπορεί να σχολιάσετε αρνητικά τις απαιτήσεις για προσλήψεις που έχουν στην Κοζάνη. Θα πείτε, με τόση ανεργία μάγκες είναι στην Κοζάνη? Πιο έξυπνοι?

Καταρχήν, οι κάτοικοι του νομού εξαναγκάστηκαν να εξαρτιώνται από την ΔΕΗ και από τις θέσεις εργασίας που αυτή προσφέρει. Δηλαδή δεν μπορούν πλέον να εξασκήσουν αγροτικά ή κτηνοτροφικά επαγγέλματα που είχαν πριν, αφού την γη την πήρε η ΔΕΗ και όποια δεν πήρε, ρυπαίνεται. Από την άλλη οι κάτοικοι εξαναγκάζονται να ζούνε σ’ ένα άθλιο περιβάλλον.

Και δεύτερον οι κάτοικοι δεν ζητούν κάτι που δεν υπάρχει. Δηλαδή θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας υπάρχουν. Και τις έχουν οι κάτοικοι που ζητάνε τις προσλήψεις. Αλλά πως τις έχουν είναι το θέμα. Τις έχουν μέσα από τις δουλοκτητικές σχέσεις στους εργολάβους, με άθλιους μισθούς και άθλιες συνθήκες εργασίας. Τις έχουν μέσα από τα διάφορα δίμηνα, εξάμηνα, 8μηνα και δεν ξέρω εγώ τι άλλες συμβάσεις υπάρχουν. Χιλιάδες θέσεις εργασίας της ΔΕΗ καλύπτονται έτσι.

Αυτές οι θέσεις θα μπορούσαν να ήταν μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και θα ήταν τεράστια ανακούφιση για τους κατοίκους. Όχι μόνο σε αυτούς που θα τις πέρνανε αλλά και για την υπόλοιπη τοπική κοινωνία και τον εμπορικό κόσμο. Αφού θα υπήρχε χρήμα να κυκλοφορήσει. Φανταστείτε έναν νέο που τρέχει από εξάμηνο σε εξάμηνο. Αυτός ο άνθρωπος πως θα μπορέσει να φτιάξει την ζωή του, να φτιάξει οικογένεια? Ούτε καν σαν καταναλωτής (μιας και είναι της μόδας κι αυτό) μπορεί να προσφέρει.

Οπότε, όταν την επόμενη φορά θα βρίσετε κάποιους που ζητάνε μόνιμη και σταθερή δουλειά, ξανασκεφτείτε το.

03/06/2008 Πολιτική, Πτολεμαϊδα , , , ,
1 to “Ναι ρε!!! Θέλουμε προσλήψεις!!!”
 1. pan says...

  Ο κόσμος τα έχει χαμένα και τα βάζει με όποιους να ναι αντι να κάτσει να σκεφτεί.

  Ο ιδιωτικός τομές απασχολεί ανθρώπους με τις χειρότερες συνθήκες. Ανασφάλιστοι, χωρίς υπερωρίες, με χαμηλά μεροκάματα και με συνθήκες που όσο πάνε χειροτερεύουν. Ακόμα και άνθρωποι με πτυχία βολοδέρνουν σε άσχετες δουλειές και στην ανεργία.

  Το να θέλει κάποιος να έχει σταθερή δουλειά, καλό μισθό, ασφάλιση και ανθρώπινες συνθήκες δεν είναι κάτι παράλογο. Είναι απολύτως σεβαστό και αυτό θα έπρεπε ο καθένας να διεκδικεί για τον εαυτό του και όλους τους υπόλοιπους.

  Δυστυχώς αυτά μόνο στο δημόσιο μπορεί να τα βρει κανείς και πάλι όχι πάντα. Αντι ο κόσμος να ρίξει το φταίξιμο στις κυβερνήσεις για τις συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια που μαθηματικά οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση τα βάζει με τους ανθρώπους που ζητούν το αυτονόητο.

  Πιστέψανε όλοι το παραμύθι της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και όλων αυτών των καλοστημένων θεάτρων και αντί να βγούνε και να ζητήσουν τα δικαιώματα τους τα βάζουν με ανθρώπους που ζητάνε τα αυτονόητα.

  Ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι για την κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας φταίει ο κάθε δημ. υπάλληλος που απολαμβάνει προνόμια κερδισμένα με αίμα και όχι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν, που έχουν γίνει δούλοι των εταιριών, των πολυεθνικών και του κάθε λαμογιού που αλωνίζει στην χώρα πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του.

  Ιδιωτικοποιούν τα πάντα και καλά για το ανταγωνισμό, τους ψηφίζουν και μετά κλαίνε που τους πατάνε στο λαιμό αυτοί που αγοράζουν τα πάντα.

  Η αλήθεια είναι τόσο απλή και όμως τόσο καλά κρυμμένη.

Leave a comment