Ο πόλεμος της Apple εναντίον του Open Source συνεχίζεται.Τόσο μίσος για το Linux ποια? Υποτίθεται ότι εμφανίζεται σαν εναλλακτική της MS και των Windows, αλλά τα windows μια χαρά τα υποστηρίζει σ’ ένα σωρό τομείς. Μέχρι και safari για windows έβγαλε. Το Linux όμως ούτε να το βλέπει μπροστά της.
Πάω να μπω σήμερα στο me.com να δω τι παίζει. Έκανα το λάθος να δοκιμάσω από μηχάνημα με linux (και firefox 3). Τι πήρα από την αγαπημένη μας Apple? Το παρακάτω μύνημα. ΑΙΣΧΟΣ!!! Και ψηνόμουνα για MobileMe επειδή μου άρεσαν οι δικτυακές αυτές εφαρμογές. Αλλά τι να το κάνω όταν σαν εναλλακτικό του MacOS έχω το Ubuntu? H ουσία είναι να μπορώ να δουλέψω το MobileMe όταν είμαι και στο Linux. Αλλιώς τι να το κάνω?
Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα κατά την μετακόμισή μου από το mac mini στο iMac ήταν η λειτουργία του Spotlight. Και συγκεκριμένα όταν πήγαινα να ψάξω κάτι στους εξωτερικούς δίσκους μου, που φυσικά απλά τους αποσύνδεσα από το mac mini και τους σύνδεσα στο iMac. To Spotlight δεν έβρισκε τίποτα.
Μετά από μια μικρή αναζήτηση στο Google, βρήκα ότι το Spotlight δημιουργεί κάποια index αρχεία σε κάθε δίσκο. Οπότε τα αρχεία που είχε δημιουργήσει το mac mini ήταν άχρηστα πλέον στο iMac. Κι έτσι το Spotlight δεν λειτουργούσε.
Αυτό που χρειάζονταν δηλαδή ήταν ένα rebuild. Τέτοια επιλογή δεν βρήκα κάπου. Αλλά υπάρχει μια πατεντούλα. Πηγαίνοντας στα preferences του Spotlight και στο privacy, σέρνεις τους δίσκους που θέλεις να κάνεις rebuild. +καλά για να τους εξαιρέσει από το indexing. Αυτό έχει σαν συνέπεια να πάει το Spotlight και να σβήσει τα αρχεία που είχε δημιουργήσει το mac mini. Μετά από λίγο ξανα αφαιρούμε τους δίσκους μας από την εξαίρεση και το Spotlight αρχίζει να κάνει rebuild τα index.
Αυτό ήταν. Το Spotlight δουλεύει πάλι σαν καινούργιο! 🙂
Μετά από αναμονή περίπου 2 εβδομάδων έχω στα χέρια μου το iMac!!! To μηχάνημα είναι απλά θεϊκό. Το μόνο που πήγε στραβά ήταν στο migration που πήγα να κάνω από το mac mini στο iMac (μέσω σύνδεσης firewire) για τα data μου και τα applications. Για κάποιο λόγο χτύπησε σε κάποια αρχεία. Δεν το έψαξα παραπάνω. Ακολούθησα την παλιά μέθοδο. Manual αντιγραφή των data και των applications. To μόνο μειονέκτημα ότι κάποιες εφαρμογές (ευτυχώς λίγες) θέλουν επανεγκατάσταση. Μικρό το κακό. Σημασία έχει ότι μέσα σε λίγες ώρες το μηχάνημα είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας με το mac mini. Που να κάνεις κάτι τέτοιο στα windows? 🙂
Έβγαλα και κάποιες φωτογραφίες με την διαδικασία του ξεπακεταρίσματος. Πάντως η παλιά μου 19αρα οθόνη φαίνεται πολύ μικρή μπροστά στην 20αρα του iMac! 🙂