Η Microsoft δίνει από σήμερα τον νέο της browser, που βασίζεται στον Chromium. Είναι διαθέσιμος για Windows 7, 8.1 και 10, όπως και σε Mac OS. Εκδόσεις υπάρχουν και για mobile (iOS/Android).
Στο μέλλον πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε Linux.
Ο browser έχει tracking protection, επιλογή διαφορετικού style, ενώ στο μέλλον θα έχει και τα collections για να οργανώνεις και μοιράζεις web περιεχόμενο, υποστηριζόμενο από το Office 365.
Υπάρχει επίσης δυνατότητα για εγκατάσταση πλήθους από extensions.
Τον Microsoft Edge μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ.
Υπηρεσίες σαν το airdrop της Apple, πάνε κι έρχονται στο android από την Google. Όπως και άλλες υπηρεσίες που εμφανίζονται και πεθαίνουν χωρίς να τις πάρει χαμπάρι κανείς.
Αυτή την φορά έχουμε αναφορές για νέα εφαρμογή μοιράσματος αρχείων, με το όνομα Nearby Sharing (αρχικά ονομάζονταν Fast Share). Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη από την Google, αλλά το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε στα Google Play Services.
Το Nearby Sharing θα χρησιμοποιεί bluetooth για να κάνει την σύνδεση μεταξύ των συσκευών και στην συνέχεια θα χρησιμοποιεί το wifi για την μεταφορά των αρχείων.
Πηγή: XDA-Developers
Τον προηγούμενο Μάρτιο, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι το Facebook θα υλοποιήσει end-to-end encryption στις επικοινωνίες των χρηστών σε όλες τις πλατφόρμες του, σαν προεπιλογή.
Όμως αυτή η προσπάθεια είναι τελικά μια τεράστια τεχνική πρόκληση. Ο Jon Millican (Software engineer for Messenger privacy), είναι ένας από τους μηχανικούς που δουλεύουν πάνω σε αυτή την προσπάθεια. Σε ομιλία του στο συνέδριο “Real World Crypto“, δήλωσε ότι η υλοποίηση end-to-end encryption σε υπάρχον σύστημα, είναι πάρα πολύ δύσκολη και ότι πρέπει να σχεδιαστούν τα πάντα από την αρχή.
Ενώ παραδέχτηκε ότι αυτό θα αργήσει αρκετά χρόνια για να υλοποιηθεί.
Όλες οι δυνατότητες που έχει ο Facebook Messenger (video calls, group messaging, GIFs, stickers, payments κτλ), εξαρτώνται από την δυνατότητα του server να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων των χρηστών. Στην περίπτωση του end-to-end encryption όλοι αυτοί οι μηχανισμοί θα πρέπει να περάσουν στην πλευρά του χρήστη, στους browsers και τις εφαρμογές. Όλο το προϊόν θα πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή.
Αυτό σημαίνει και ότι η σχεδιαζόμενη ενοποίηση Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram messasing, θα αργήσει επίσης, καθώς πρέπει και οι 3 υπηρεσίες να είναι end-to-end encrypted.
Παρ’ όλα αυτά, ο Facebook Messenger έχει ήδη την δυνατότητα για κρυπτογραφημένη επικοινωνία (Secret Conversations), αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά από επιλογή των χρηστών και για συγκεκριμένη επικοινωνία.
Πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, το Facebook έχει να αντιμετωπίσει και πολιτικά ζητήματα (κυβερνήσεις ζητούν να μην υπάρχει κρυπτογράφηση ή να υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης της από κρατικές υπηρεσίες), αλλά και πιθανά το ίδιο του το business model (διαφημίσεις που εξαρτώνται από το περιεχόμενο των μηνυμάτων, πράγμα που το Facebook αρνείται ότι κάνει).
Πηγή: Wired