Ο Ulf Hoffmann δημιούργησε το UHTTR-1, ένα robot που παίζει ping pong. Έκανε 2 χρόνια να το δημιουργήσει και προς το παρόν παίζει μόνο άμυνα. Που θα πάει; Θα μάθει κι επίθεση…
Τα παλιά τα χρόνια (τότε που η Εθνική Ελλάδος δεν είχε κερδίσει ακόμη το Eurobasket) δεν μπορούσες να καταλάβεις αν ένα πρόγραμμα συνεχίζει να τρέχει ή κόλλησε. Γενικά οι Υπολογιστές δεν είχαν και το πιο φιλικό περιβάλλον.
Το 1985 ένας μαθητής, ο Brad A. Myers, παρουσίασε μία μελέτη για την σπουδαιότητα των ποσοστιαίων δεικτών προόδου. Είπε στους συμμαθητές του ότι μία μπάρα προόδου κάνει τον χρήστη του υπολογιστή λιγότερο αγχώδη και πιο αποτελεσματικό. Μπορεί να τον βοηθήσει να ηρεμήσει.
Για να το αποδείξει αυτό έβαλε 48 συμμαθητές του να κάνουν αναζητήσεις σε μία βάση δεδομένων, με μπάρες και χωρίς. 86% απάντησαν ότι τους άρεσε η μπάρα. Μάλιστα δεν τους ενδιέφερε αν ήταν αξιόπιστη ή αν δεν φαίνεται καν ποσοστό.
Από τότε έχουν δοκιμαστεί διαφόρων ειδών μπάρες, αλλά η οριζόντια έχει επικρατήσει. Χρησιμοποιούνται επίσης διάφορα εφέ και κίνηση. Αυτά μπορούν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο και να νομίζει ότι η μπάρα κινείται πιο γρήγορα. Οι άνθρωποι σιχαίνονται να βλέπουν μια μπάρα σταθερή και γι’ αυτό είναι καλύτερο η μπάρα να προχωράει για λίγο, ακόμη κι αν η εργασία βρίσκεται σε στασιμότητα.
Αυτό θέτει το ερώτημα αν οι χρήστες θέλουν την αλήθεια ή να έχουν μια πιο χαλαρή εμπειρία. Είναι η μπάρα προόδου ένα εργαλείο για μεγαλύτερη αποδοτικότητα ή ένα δωράκι απλά για να περνάει η ώρα;
Πηγή: The New York Times
Στο San Fransisco τελευταία γίνονται διάφορες κινητοποιήσεις κατοίκων οι οποίοι μπλοκάρουν τα ιδιωτικά λεωφορεία της Google. Οι κάτοικοι βλέπουν στο πρόσωπο της Google την αιτία για την τεράστια οικονομική ανισότητα που υπάρχει.
Η τεράστια ανάπτυξη των εταιρειών πληροφορικής στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα και την τεράστια αύξηση στο κόστος της κατοικίας (αγορά και ενοικίαση). Έτσι, για παράδειγμα, ένας καθηγητής δημόσιου σχολείου είναι όλο και πιο δύσκολο να βρει σπίτι. Πολλοί κάτοικοι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα αναγκάζονται να φύγουν από την πόλη.
Ο Eric Schmidt στην ομιλία του στο συνέδριο SXSW, έδωσε την δική του ερμηνεία. Είπε ότι το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Η τεχνολογία αντικαθιστά την ανθρώπινη εργασία, χωρίς όμως να ανεβάζει την ποιότητα της ζωής για τους περισσότερους. Το 99% του πληθυσμού δεν έχει δει καμία οικονομική αναβάθμιση την τελευταία δεκαετία. Και το πρόβλημα θα γίνει ακόμη χειρότερο.
Η λύση που δίνει ο ίδιος είναι το να δημιουργηθούν συνθήκες που να ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξη διάφορων startups, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτές οι συνθήκες μπορεί να είναι η καλύτερη εκπαίδευση, χαλαρότεροι μεταναστευτικοί νόμοι και απελευθέρωση τομέων όπως η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες.
Τότε του έγινε η παρατήρηση ότι τέτοιες startups οδηγούν σε μεγαλύτερη ανισότητα, όπως π.χ. οι 50 εργαζόμενοι του WhatsApp μετά την εξαγορά από το Facebook. για 19 δις δολάρια. Ο Schmidt απάντησε: “Ας χαρούμε τον Καπιταλισμό. 19 δις δολάρια για 50 ανθρώπους; Καλό γι’ αυτούς”
Πηγή: The Verge