Η αρχιτεκτονική εταιρεία Present Architecture παρουσίασε ένα project/ιδέα, με την ονομασία Green Loop, για νησιά κομποστοποίησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία έχει έλλειψη χώρων και αναγκάζονται να μεταφέρουν τα σκουπίδια σε μεγάλες αποστάσεις με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.
Πρόκειται για κάτι σαν τεράστιες δεξαμενές οι οποίες θα είναι μέσα στο νερό. Στο κάτω επίπεδο θα μαζεύονται τα οργανικά λύματα της πόλης (αποτελούν το 30% του συνολικού όγκου σκουπιδιών) και θα επεξεργάζονται με την μέθοδο της κομποστοποίησης. Στο πάνω επίπεδο θα έχει πάρκα και κήπους, όπου προφανώς και θα χρησιμοποιούν το επεξεργασμένο compost.
Τέτοια νησιά-κόμβοι θα υπάρχουν σαν ένα δίκτυο μέσα στην πόλη όπου κάθε περιοχή θα έχει τον δικό της κοντινό κόμβο. Έτσι τα σκουπίδια δεν θα μεταφέρονται από όλη την πόλη σε ένα μόνο σημείο.
Τα πλεονεκτήματα της ιδέας είναι η δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων αναψυχής για τους κατοίκους, ο περιορισμός των μετακινήσεων των απορριμματοφόρων με αποτέλεσμα την μείωση της κίνησης, του θορύβου, της ρύπανσης. Φυσικά είναι και η καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών και το παραγόμενο πολύτιμο προϊόν της κομποστοποίησης.
Η Microsoft σχεδιάζει ένα σύστημα το οποίο θα βρίσκει ελεύθερες επιφάνειες στο δωμάτιο, στο οποίο θα μπορεί να εμφανίσει περιεχόμενο. Το σύστημα αυτό λέγεται SurroundWeb και θα συνεργάζεται με το Kinekt.
Η συσκευή θα χαρτογραφεί το δωμάτιο και θα το θυμάται. Θα ψάχνει για τα σημεία που μπορεί να προβάλει περιεχόμενο, ενώ αν βρίσκει κάποια αντικείμενα θα προβάλει σχετικό περιεχόμενο. Επίσης θα μπορεί να σκανάρει διευθύνσεις από το κινητό ή το tablet, για να τις προβάλει.
Η ιδέα μοιάζει με μια παλιότερη ιδέα της εταιρείας, το IllumiRoom, Στο οποίο ένας προτζέκτορας επέκτηνε την εικόνα της τηλεόρασης στο περιβάλλον, ενώ ο χρήστης έπαιζε κάποιο παιχνίδι.
Πηγή: Gizmodo
To Gravity κέρδισε 7 oscars. Μια πολύ πετυχημένη ταινία που δείχνει και το ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για την εξερεύνηση του διαστήματος.
Το Gravity παρουσιάζει μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για την NASA, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ταινία. Η διαστημική υπηρεσία όμως, θέλει να να μας δείξει πως είναι στην πραγματικότητα τα πράγματα εκεί πάνω, όταν κόσμος δεν πεθαίνει από σφάλματα. Έτσι δημοσίευσε ένα set φωτογραφιών που δείχνουν στιγμές από την πραγματική δραστηριότητα.
Επίσης ξεκίνησε το hashtag #RealGravity.