Δοκιμάζει νέα υπηρεσία που κάποιος θα πληρώνει 1$ για να στείλει προσωπικό μήνυμα στον οποιοδήποτε. Spamming με πληρωμή δηλαδή. Αν και δεν νομίζω να συμφέρει αυτό το πράγμα για μαζικό spamming, ποτέ δεν ξέρεις. Ενώ πριν λίγο καιρό άρχισε υπηρεσία στην οποία πληρώνεις 7$ για να προμoτάρεις κάποιο post σου. Βρίσκω πολύ ενοχλητικές αυτές τις κινήσεις, εκεί που πάει το πράγμα.
Για κάτι τέτοια πράγματα, αλλά και γιατί στην τελική δεν μου αρέσει σαν υπηρεσία το Facebook, σταμάτησα να το χρησιμοποιώ. Δεν κάνω posts, δεν παρακολουθώ το timeline μου. Το αφήνω μόνο σαν υπηρεσία messaging με την χρήση του Facebook Messenger στο κινητό.
Google+ (ειδικά μετά και από τις τελευταίες προσθήκες των communities) και Twitter είναι πλέον τα μόνα social networks που χρησιμοποιώ. btw, έχω διαγράψει και το Instagram.
[image by onlinesafety411.com]
To AllShare είναι κάτι σαν το Airplay της Apple και το χρησιμοποιεί στις συσκευές της. Μέχρι τώρα υποστηρίζονταν μόνο από εφαρμογές της Samsung. Πλέον θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και εφαρμογές τρίτων, αφού έδωσε το κατάλληλο Framework SDK.
Εγώ ακόμη προσπαθώ να βρω κανα software (για OSX ή Linux) που κάνει την δουλειά του Samsung AllShare Cast Dongle, ώστε να στριμάρω (κυρίως screen mirroring) από το κινητό στο mac. Αν ξέρει κανείς τίποτα ας πει.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που συναντά ένας χρήστης του οικοσυστήματος της Apple, όταν περνάει στο… αντίπαλο στρατόπεδο του Android, είναι ο συγχρονισμός της μουσικής του. Και πιο συγκεκριμένα ο συγχρονισμός με το iTunes.
Τα προβλήματα είναι 2:
– Τα αρχεία alac (Apple Lossless), τα οποία δεν υποστηρίζονται by default στο Android.
– Τα συνοδευτικά metadata. Ratings, play counts, last played.
Η λύση στο πρώτο πρόβλημα είναι η χρήση κάποιου άλλου player που κυκλοφορεί στο Google Play. Δοκίμασα 2 που κάνουν πολύ καλά την δουλειά. Τον Rocket Music Player και τον Poweramp.
Για το δεύτερο πρόβλημα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μαζί με το κατάλληλο πρόγραμμα στο android κι ένα βοηθητικό πρόγραμμα για Mac (ή windows). To οποίο λειτουργεί σαν server και τραβάει το υλικό μας από την iTunes Library. Επίσης ο συγχρονισμός μπορεί να γίνει είτε με καλώδιο usb, είτε με wifi.
Δοκίμασα 2 λύσεις. Στην αρχή δοκίμασα το AirSync. Δυστυχώς δεν μου δούλεψε. Βαρύ πρόγραμμα, αργό, κολλούσε στον συγχρονισμό, δεν το κατάφερα με usb σύνδεση και πλέον για κάποιον λόγο δεν μου ανοίγει καν. Κρασάρει.
Μετά δοκίμασα το iSyncr, το οποίο και μου κάνει την δουλειά όπως ακριβώς θέλω. Συγχρονίζει τα πάντα και μέσω usb (για τον αρχικό συγχρονισμό πολλών gb) και μέσω wifi. Ενώ είναι και πολύ γρήγορο. Ταυτόχρονα κάνει και κάτι άλλο που είναι προβληματικό στους mac users. Κατέβασμα των φωτογραφιών και των video από το Android. Για κάποιον λόγο η συσκευή μου (Samsung Galaxy Note 2) έχει πρόβλημα με το iPhoto. Βλέπει μόνο τις φωτογραφίες κι αυτές χωρίς thumbnails.
Το iSyncr συγχρονίζει κανονικά και ratings και play counts. Αμφίδρομα. Στην αρχή όμως επειδή δοκίμασα πρώτα τον Poweramp, δεν τα έβλεπε αυτά. Οπότε νόμιζα ότι δεν κάνει τελικά δουλειά το iSyncr. Με τον Rocker Music Player όμως όλα λειτουργούν ρολόι. Αν και σαν player μου άρεσε περισσότερο ο Poweramp.
Για καλύτερη λύση δεν ξέρω τι θα παίζει με τον συγχρονισμό μέσω Google Music, όταν μετά από χρόνια και καιρούς έρθει στην Ελλάδα. Ελπίζω να το δούμε σύντομα και να απλουστεύει πολύ περισσότερο την κατάσταση.