Ανέβηκε και το τελευταίο update (0.10.0) του Parrot Tunes. Αν και άργησα λίγο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχα βάλει. Το τι έχει το νέο update μπορείτε να το δείτε εδώ, αλλά και στα changelogs.
Το επόμενο update θα γίνει λογικά μέσα στον Σεπτέμβριο και θα έχει να κάνει με την προσθήκη δυνατότητας uploading των αρχείων μέσω web interface. Ταυτόχρονα θα μπει και η εφαρμογή σε κατάσταση beta, αφού ολοκληρώνονται ουσιαστικά όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της.
Η εκτίναξη της τιμής του bitcoin (στα 3.700 ευρώ περίπου η τρέχουσα ισοτιμία του) τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στο bitcoin mining, ελπίζοντας στο εύκολο κέρδος. Πράγμα που όμως δεν είναι καθόλου εύκολο πλέον.
Στην εξόρυξη των bitcoins, o miner τρέχει ένα πρόγραμμα για να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς ώστε το δίκτυο bitcoin να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές που γίνονται και να αυξήσει την ασφάλεια. Σαν αμοιβή παίρνει τα τέλη συναλλαγών που επιβεβαίωσε, μαζί με τα πρόσφατα δημιουργημένα bitcoins. Αυτό γίνεται όμως συνεχώς όλο και πιο δύσκολο.
Για να τρέξει το πρόγραμμα εξόρυξης, χρειάζεται πολύ ενεργοβόρο υλικό (κυρίως σύγχρονες κάρτες γραφικών). Οπότε ο miner για να βγάλει κέρδος αφαιρεί το κόστος της ενέργειας που καταναλώνει, από τα bitcoins που δημιουργεί.
Από ότι υπολογίζεται, η παγκόσμια ετήσια κατανάλωση ενέργειας του δικτύου των bitcoin miners, είναι στα 16,5 TWh. Τα έσοδα υπολογίζονται σε $3,609,272,658 ενώ τα έξοδα σε $812,745,643.
Αυτό που φαίνεται ενδιαφέρον είναι ότι η παγκόσμια κατανάλωση του δικτύου, μπορεί να συγκριθεί με την κατανάλωση που κάνει μια ολόκληρη χώρα στα επίπεδα του Λιβάνου και της Κούβας.
Αν και υπάρχει πειραματισμός για λιγότερο ενεργοβόρους αλγόριθμους, δεν έχει επικρατήσει ακόμη κάποιος από αυτούς.
[πηγή: Digiconomist]
Το Υπουργείο Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε χθες την χρηματοδότηση έρευνας, ύψους 8.1 εκατομμυρίων λιρών, για ημιαυτόματα κονβόι φορτηγών στους Βρετανικούς δρόμους. Την έρευνα θα διεξάγει το Εργαστήριο Ερευνών για τις Μεταφορές (TRL).
Με την συγκεκριμένη τεχνολογία φορτηγά κινούνται σε κονβόι, αλλά τον έλεγχο τον έχει το μπροστινό το οποίο και οδηγά κανονικά κάποιος οδηγός. Τα υπόλοιπα ακολουθούν αυτόματα το πρώτο. Ελέγχονται από computers και ασύρματη τεχνολογία, αλλά υπάρχει πάντα οδηγός έτοιμος να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης.
Και τι κερδίζει κανείς με αυτήν τεχνολογία, θα πει κάποιος. Με αυτόν τον τρόπο τα φορτηγά μπορούν να κινούνται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, το ένα πίσω από το άλλο, με αποτέλεσμα να κερδίζουν από την μείωση της αντίστασης του αέρα. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που κινούνται σε groups οι ποδηλάτες σε αγώνες δρόμου.
Στόχος είναι έτσι να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων και η ρύπανση, αλλά και να βελτιωθεί η κίνηση στους δρόμους.
Η έρευνα θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις αρχίζοντας από τους βασικούς μεγάλους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας. Κάθε φάση θα ξεκινά αφού έχει εξασφαλισθεί ότι στην προηγούμενη φάση όλα ήταν πλήρως ασφαλή. Οι πρώτες δοκιμές αναμένονται στα τέλη του 2018.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν επιφυλάξεις στο αν η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να δοκιμαστεί στους πολυσύχναστους Βρετανικούς δρόμους με τις πυκνές εξόδους και εισόδους. Η τεχνολογία μοιάζει κατάλληλη για τους έρημους τεράστιους δρόμους των ΗΠΑ στην Νεβάδα και την Αριζόνα, αλλά όχι για την Μεγάλη Βρετανία.
[πηγή: Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας]