Μόλις έκανα την αναβάθμιση του blog σε wordpress 2.3. Το βασικό πρόβλημα ήταν πως θα μεταφέρω τα tags που είχα με το plugin UTW (Ultimate Tag Warrior) στο νέο σύστημα. Βρέθηκε η λύση και ήταν αρκετά εύκολη.
Καταρχήν πρέπει να κάνουμε την μεταφορά. Αυτό γίνεται απλά πηγαίνοντας στην επιλογή Manage/Import. Και διαλέγεται να κάνετε import τα UTW tags. Θα το κάνει σε 5 απλά βήματα. Εσείς ουσιαστικά πατάτε next. Αν όλα πάνε καλά και δεν γίνει καμιά στραβή (εννοείτε ότι πριν κάνουμε οτιδήποτε έχουμε πάρει backup της βάσης) πάμε στον κώδικα του theme μας για να προσθέσουμε τον κώδικα που θα εμφανίζει τα tags μέσα σε κάθε post. Πειράζουμε τα αρχεία index.php και single.php. Αυτό που πρέπει απλά να κάνουμε είναι να προσθέσουμε την παρακάτω γραμμή εκεί που θέλουμε να εμφανίζονται τα tags
<?php the_tags('Tags: ', ', ', ' '); ?>
Μέσα στα εισαγωγικά βάζουμε ότι θέλουμε (‘before’, ‘separator’, ‘after’). Αυτό ήταν. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και το Tag Cloud στην sidebar. Πως θα γίνει? Απλούστατα. Υπάρχει σχετικό widget στο Presentation/Wingets.
Τέλος. Δεν περιγράφω άλλο.
Υ.Γ: Περίμενα να λυθεί και το πρόβλημα της αλλαγής παραγράφων με τον Safari, αλλά πάλι τα ίδια.
Μια από τα ίδια… Μετά από τα τελευταία updates του safari λέω να του ξαναδώσω μια ακόμη ευκαιρία απέναντι στον Firefox. Το θέμα δεν είναι ότι θέλω απλά να δώσω μια ευκαιρία στον Safari, αλλά το ότι ο Firefox είναι απελπιστικά αργός. Ειδικά στον Google Reader υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο Safari είναι πλέον πολύ ανάλαφρος. Δουλεύει σίγουρα πολύ καλύτερα. Και τώρα που γράφω στον editor του WordPress, βλέπω μεγάλη διαφορά στην πληκτρολόγηση του κειμένου. Στον firefox φαίνονταν μια καθυστέρηση.
Το μόνο πρόβλημα είναι τα addons και η διόρθωση κειμένου που έδινε ο firefox. Ειδικά η διόρθωση. Λείπει επίσης (στον Safari) η δυνατότητα για search σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης από το Google. Υπάρχει το Acid Search για Safari, αλλά με τις νέες εκδόσεις δεν παίζει. Εκτός κι αν κάνω κάτι λάθος. Επίσης λείπει η δυνατότητα επαναφοράς των tabs που είχες ανοιχτά σε περίπτωση κρασαρίσματος. Όπως λείπει και κάτι αντίστοιχο με το DownThemAll. Και τέλος μου λείπει η δυνατότητα να στέλνω ένα feed πατώντας στο μπλε κουμπάκι “RSS” κατευθείαν στον Google Reader, αντί να πρέπει να το κάνω copy-paste. Αυτά νομίζω ότι είναι τα βασικά που λείπουν. Αν κάποιος έχει να προτείνει λύσεις, θα ήθελα πολύ να τις μάθω.
Edit: Ένα πρόβλημα που βρήκα στον Safari, είναι το ότι χάνει τις αλλαγές παραγράφων στον editor του WordPress. Το είχα δει και παλιότερα, αλλά το είχα ξεχάσει ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να επεμβαίνεις manual στον HTML κώδικα. Μεγάλο μειονέκτημα αυτό
Επιτέλους, αυτό που ήθελα αλλά δεν το έβρισκα. Είχα δοκιμάσει κατά καιρούς το del.icio.us και το Google Bookmarks και δεν είχα μείνει καθόλου ικανοποιημένος. Η Google έχει βγάλει τώρα μία νέα υπηρεσία που κάνει αυτό που θέλω απλά χωρίς πολλά-πολλά. Χωρίς να μπλέκεις με plugins και τέτοια. Απλά βάζεις ένα ειδικό link (bookmarklet) στην μπάρα του browser και όταν βρίσκεσαι σε μία σελίδα που θέλεις να κάνεις bookmark, πατάς αυτό το link. Ανοίγει ένα popup παράθυρο κι επιλέγεις που θέλεις να μοιράσεις το bookmark, να βάλεις κάποιο σχόλιο και να προσθέσεις tags.Τα bookmarks σου μπαίνουν σε μία ειδική σελίδα, που μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί ή να πάρει και το σχετικό feed, για να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με αυτά που κάνεις bookmark.
Έχω βάλει το link για τα δικά μου shares πάνω δεξιά, στην επιλογή “My Shared Links“, για όποιον ενδιαφέρεται. Δεν μπόρεσα όμως να προσθέσω το feed στην sidebar. Για κάποιο λόγο δεν παίζει.